IMPRESSZUM

Szerkesztőség

Ókovács Benedek (10. évf) - alapító-főszerkesztő
Manczur Mátyás (10. évf) - főszerkesztő-helyettes

Szerkesztő
Tóth Márton (10. évf)

Hírszerző
Szederkényi Pál (10. évf)
Zahorecz Bence (10. évf)
Izsák Gábor (10. évf)
Jakus András (10. évf)

Korona 
Ókovács Benedek (10. évf)

UniKornis
Stift Simon (10. évf)
Molnár Sára (10. évf) 


Statív

Zahorecz Bence (10. évf)
Manczur mátyás (10. évf)
Szederkényi Pál (10. évf)
Ókovács Benedek (10. évf)

Interjú
Molnár Sára (10. évf)
Ókovács Benedek (10. évf)
Manczur Mátyás (10. évf)

Panasz? Hiba? Kritika? Várjuk szeretettel az alábbi űrlap segítségével.

Elérhetőség:
szerkeszto@konstansonline.hu

Fotóátvétel:
igenyles@konstansonline.hu

Az oldalt és minden videós tartalmat diákok készítik. Ha valahol hibázunk, nézd el nekünk!Kik vagyunk?

Jogosan merülhet fel a kérdés az Olvasóban, hogy kik is vagyunk. Elmeséljük.

Oldalunk 2018-ban indult el, akkor a váci piaristák egyik osztályának (2023a) az oldalaként. Az osztály számára íródó blog egyre külterjesebb lett, és 2021-re már lassan a fél iskola számára készült. Ezért az év elején elhatároztuk, hogy szintet lépünk és az addigi (2023a.hu) nevet egy érthetőbbre cseréljük. Igen, ez lenne a konstans.hu. Mit is jelent a konstans?

konstans (melléknév)

1. Állandó (állapot, körülmény, tényező, dolog), amely nem változik az idő múlásával.

2. Tudományos: Nem változó (mennyiség, érték), amely a különféle matematikai műveletekben, illetve fizikai, kémiai folyamtokban, változásokban minden esetben azonos marad

Latin eredetű szó, a constans "megálló" szóból ered.

Oldalunk nevének választása természetesen nem véletlen. Fontos értéknek tartjuk magukat az értékeket, amelyek identitásunk részét képezik. Ilyen a hitünk, ilyen a szabadságunk, ilyen a szeretetünk - akár mások, akár az ország iránt.

Célkitűzésünk volt, hogy a konstans.hu ne egy tizenkettő-egy tucat oldal legyen, hanem lógjon kicsit ki a sorból - mutassuk meg, hogy nekünk is vannak értékeink.

Másik fontos elhatározásunk, melyhez szintén a végsőkig ragaszkodunk, az a weblapunk függetlensége. Nem vállalunk sehol sem politikai szerepet, a közéletet érintő kérdésekben kizárólag objektíven, minden oldal bemutatásával teszünk közzé anyagokat (kivételt képeznek a koronavírus elleni védekezésről szóló cikkek, melyeket közéletiségük ellenére nem tekintünk politikának).

A konstans.hu viszont nem kívánja elnyomni a véleményeket, ezért külön alrovatunk van, melyben akár szerkesztőink, akár olvasóink mondhatják el magánvéleményüket. Ezek az írások akkor kerülnek ki az oldalra, ha nem tartalmaznak trágár, sértő kifejezéseket és gyalázkodást (havonta legfeljebb 4 véleménycikket publikálunk). E-mail-t ezzel kapcsolatban a velemeny@konstans.hu e-mail címen várunk olvasóinktól, aktuális témákról. 

Ugye már feliratkoztál YouTube-csatornánkra?

Apró betűs rész

Adatvédelmi tájékoztató

A Konstans minden tekintetben szigorúan és bizalmasan kezeli az oldalon megadható adatokat, az űrlapok és kérdőívek kitöltésekor e-mail címet és személyes adatot csak a kifejezetten kapcsolattartás céljából kitölthető űrlapokon kérünk. Oldalunkon a szavazások és a kérdőívek anonim módon tölthetők ki.

A megadott személyes adatokat - amennyiben azok nem kapcsolattartás okán lettek megadva - a szavazás végével töröljük, addig illetékteleneknek ki nem adjuk. A megadott adatokat többlépcsős védelemmel ellátott rendszerrel óvjuk.

A szabályzat megfelel az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016-os (2016/679 - 2016. április 27.) GDPR-rendeletének.További tájékoztatás

A konstansonline.hu oldal cikkeiben szereplő képek az esetek többségében nem állnak a konstansonline.hu tulajdonában. Minden ilyen esetben a képeket és videókat forráshivatkozással (hiperhivatkozásos formában) látjuk el. Cikkeinkben minden esetben hiperhivatkozással ellátott forrásmegjelölést teszünk.

A konstansonline.hu saját képei előzetes engedély nélkül más oldalakon nem felhasználhatók - kérjük, minden esetben írjon a szerkeszto@konstans.hu drótposta címre.

Az Összjáték rovat tartalmait a konstansonline.hu a Piarblog együttműködésével gyártja.

A tájékoztató 2021. április 6-30 között készült.
Kérjük a fenti sorok tudomásulvételét.