SZERKESZTŐSÉG

Panasz? Hiba? Kritika? Várjuk szeretettel az alábbi űrlap segítségével.

Elérhetőség:
szerkeszto@konstansonline.hu

Fotóátvétel:
igenyles@konstansonline.hu

Az oldalt és minden tartalmat diákok készítik.Kik vagyunk?

Jogosan merülhet fel a kérdés az Olvasóban, hogy kik is vagyunk. Elmeséljük.

Oldalunk 2018-ban indult el, akkor a váci piaristák egyik osztályának (2023a) az oldalaként. Az osztály számára íródó blog egyre külterjesebb lett, és 2021-re már lassan a fél iskola számára készült. Ezért az év elején elhatároztuk, hogy szintet lépünk és az addigi (2023a.hu) nevet egy érthetőbbre cseréljük. Igen, ez lenne a konstans.hu. Mit is jelent a konstans?

konstans (melléknév)

1. Állandó (állapot, körülmény, tényező, dolog), amely nem változik az idő múlásával.

2. Tudományos: Nem változó (mennyiség, érték), amely a különféle matematikai műveletekben, illetve fizikai, kémiai folyamtokban, változásokban minden esetben azonos marad

Latin eredetű szó, a constans "megálló" szóból ered.

Oldalunk nevének választása természetesen nem véletlen. Fontos értéknek tartjuk magukat az értékeket, amelyek identitásunk részét képezik. Ilyen a hitünk, ilyen a szabadságunk, ilyen a szeretetünk - akár mások, akár az ország iránt.

Célkitűzésünk volt, hogy a konstans.hu ne egy tizenkettő-egy tucat oldal legyen, hanem lógjon kicsit ki a sorból - mutassuk meg, hogy nekünk is vannak értékeink.

Másik fontos elhatározásunk, melyhez szintén a végsőkig ragaszkodunk, az a weblapunk függetlensége. Nem vállalunk sehol sem politikai szerepet, a közéletet érintő kérdésekben kizárólag objektíven, minden oldal bemutatásával teszünk közzé anyagokat (kivételt képeznek a koronavírus elleni védekezésről szóló cikkek, melyeket közéletiségük ellenére nem tekintünk politikának).

A konstans.hu viszont nem kívánja elnyomni a véleményeket, ezért külön alrovatunk van, melyben akár szerkesztőink, akár olvasóink mondhatják el magánvéleményüket. Ezek az írások akkor kerülnek ki az oldalra, ha nem tartalmaznak trágár, sértő kifejezéseket és gyalázkodást (havonta legfeljebb 4 véleménycikket publikálunk). E-mail-t ezzel kapcsolatban a velemeny@konstans.hu e-mail címen várunk olvasóinktól, aktuális témákról. 


Támogatnád a Konstans csapatát?
Így tudsz segíteni

Ugye már feliratkoztál YouTube-csatornánkra?

A Konstans a Magyar Távirati Iroda hírfelhasználója.