Kik vagyunk?

Jogosan merülhet fel a kérdés az Olvasóban, hogy kik is vagyunk. Elmeséljük.

Oldalunk 2018-ban indult el, akkor a váci piaristák egyik osztályának (2023a) az oldalaként. Az osztály számára íródó blog egyre külterjesebb lett, és 2021-re már lassan a fél iskola számára készült. Ezért az év elején elhatároztuk, hogy szintet lépünk és az addigi (2023a.hu) nevet egy érthetőbbre cseréljük. Igen, ez lenne a Konstans. Mit is jelent a konstans?

konstans (melléknév)

1. Állandó (állapot, körülmény, tényező, dolog), amely nem változik az idő múlásával.

2. Tudományos: Nem változó (mennyiség, érték), amely a különféle matematikai műveletekben, illetve fizikai, kémiai folyamtokban, változásokban minden esetben azonos marad

Latin eredetű szó, a constans "megálló" szóból ered.

Oldalunk nevének választása természetesen nem véletlen. Fontos értéknek tartjuk magukat az értékeket, amelyek identitásunk részét képezik. Ilyen a hitünk, ilyen a szabadságunk, ilyen a szeretetünk - akár mások, akár az ország iránt.

Célkitűzésünk volt, hogy a konstansonline.hu ne egy tizenkettő-egy tucat oldal legyen, hanem lógjon kicsit ki a sorból - mutassuk meg, hogy nekünk is vannak értékeink.

Másik fontos elhatározásunk, melyhez szintén a végsőkig ragaszkodunk, az a weblapunk függetlensége. Nem vállalunk sehol sem politikai szerepet, a közéletet érintő kérdésekben kizárólag objektíven, minden oldal bemutatásával teszünk közzé anyagokat (kivételt képeznek a koronavírus elleni védekezésről szóló cikkek, melyeket közéletiségük ellenére nem tekintünk politikának).

A konstansonline.hu viszont nem kívánja elnyomni a véleményeket, ezért külön alrovatunk van, melyben akár szerkesztőink, akár olvasóink mondhatják el magánvéleményüket. Ezek az írások akkor kerülnek ki az oldalra, ha nem tartalmaznak trágár, sértő kifejezéseket és gyalázkodást (havonta legfeljebb 4 véleménycikket publikálunk). E-mail-t ezzel kapcsolatban a velemeny@konstansonline.hu e-mail címen várunk olvasóinktól, aktuális témákról. 


Az oldalt és minden tartalmat diákok készítik.
Ha hibázunk (márpedig biztosan hibázunk), nézd el nekünk!

Panasz? Hiba? Kritika? Várjuk szeretettel az alábbi űrlap segítségével.

Elérhetőség:
szerkeszto@konstansonline.hu

Fotóátvétel:
igenyles@konstansonline.hu

A Konstans a Magyar Távirati Iroda hírfelhasználója.