Íme 8 akciófilm, amit érdemes látni!

2022.07.30

Ha esetleg kicsit unalmas lenne a nyarad, pörgesd fel néhány izgalmas akció filmmel. Ehhez adunk pár ötletet.

Kommandó, 1985

kép: port.hu
kép: port.hu

A visszavonult tábornok, John Matrix (Arnold Schwarzenegger) boldogan neveli tizenegy éves lányát, Jenny-t (Alyssa Milano), ám egy nap egy régi ellensége, egy volt dél-amerikai diktátor elrabolja a lányt és váltságdíjkén azt kéri Matrix-tól, hogy ölje meg utodját, hogy újra hatalomra kerülhessen. Ám ez nem megy ilyen egyszerűen.

Bérgyilkosok, 1995

kép: port.hu
kép: port.hu

Rath (Sylvester Stallone) a legprofibb bérgyilkos egy megbízása közben összetűzésbe kerül egy másik "kollégával", Bain-nal (Antonio Banderas). Bain mindenáron a legjobb akar lenni, ám Rath kemény ellenfélnek bizonyul.

Con Air - A fegyencjárat, 1997

kép: port.hu
kép: port.hu

Cameron Poe (Nicolas Cage) egy szerencsétlen eset után börtönbe került nemsokkal a kislánya születése előtt. Nyolc év után végre szabadulna, ám a gépet, ami hazaszállítaná, a többi rab eltérítette. Az új legénységet csupa elmebeteg alkotja, Cyrus-sal az élen (John Malkovich), így a helyzet katasztrofálissá vált.

Tolvajtempó, 2000

kép: port.hu
kép: port.hu

Az autótolvajok mestere Memphis (Nicolas Cage), már abba hagyta lopást, ám az öccse bajba keveredik és az élete a tét. Így Memphis-re és régi bandájára hárul a feladat, hogy az öccse csapatával kiegészülve végrehajtsák a lehetetlen rablást. 50 autót kell ellopniuk egy éjszaka alatt, úgy, hogy a rendőrség a nyakukon van.

The Expendables - A feláldozhatók, 2010

kép: port.hu
kép: port.hu

Barney Ross (Sylvester Stallone) a Feláldozhatók vezetője, amely egy csapat mindenre elszánt zsoldosból áll. Bármilyen nehéz a küldetés, teljesítik. Megbízójuk Mr. Church (Bruce Willis) olyan feladatokkal bízza őket meg, amelyeket más nem vállal el. Így sikerül összetűzésbe keveredniük egy volt CIA-ügynökkel.

Szupercella, 2013

kép: port.hu
kép: port.hu

Vannak különleges munkakörök, viszont Ray Breslin (Sylvester Stallone), munkája tényleg egyedi. Börtönök biztonságát teszteli, mindezt úgy, hogy bekerül a börtönbe, majd, mint egy rab megszökik. Egy alkalommal a CIA- től kap megbízást, de a szökés nehezebbnek bizonyul, mint valaha, mert a börtön az ő könyve alapján készül és szinte tökéletes.

Spencer az igazság nyomában, 2020

kép: port.hu
kép: port.hu

A rendőrségnél valami nincs rendben, ezért Spencer (Mark Wahlberg) a főnökét próbálja kifaggatni, ám kissé eldurvul, ezért börtönbe kerül. Amikor végre kiszabadul szembesülnie kell vele, hogy volt kollégái már nem igazán szívlelik őt. Bár új életet akar kezdeni, mint kamion sofőr, sikerül mégis újra belecseppennie a bostoni alvilágba.

Különösen veszélyes bűnözők, 2021

kép: mafab.hu
kép: mafab.hu

Hartley ügynök (Dwayne Johnson) alig kapta el a világ legkeresettebb műkincstolvaját, valaki rács mögé juttatja őt is. Történetesen egy börtönbe kerülnek, így kénytelenek összedolgozni, hogy elfogják a másik műkincs tolvajt és időben megszerezzék Kleopátra három tojását.

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!