A legfrissebb hírek a járványról

2020.05.08

Több fontos változás is életbe lép és lépett a közelmúltban, ezeket szedtük össze:

- Hamarosan már FFP3 maszkokat is lehet vásárolni a patikákban, Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter ezzel bővítette ki a megvásárolható termékek listáját

- Budapestről és Pest-megyéből is lehet vidékre utazni, de csak szigorú távolságtartás mellett

- a jövő hét végéig biztosan nem enyhítik a budapesti és pest-megyei szabályokat, erről a miniszterelnök beszélt a Kossuth Rádióban. A frissen diagnosztizált betegek számának több mint kétharmada Pest-megyéből és Budapestről jelentkezik.

- Nemzeti oltóanyaggyár épülhet a közeljövőben, erről az Operatív Törzs tájékoztatta a nyilvánosságot. Magyarország szeretne függetlenné válni az oltóanyagok terén is, ezért kezdődhet el hamarosan a létesítmény kialakítása.

- pénteken újabb 6 millió szájmaszk érkezett Magyarországra a kínai légihídon keresztül. A héten 600 új lélegeztetőgép is megérkezett, ezekkel a járvány második hullámára készülnek fel (ami szakameberek szerint ősszel érkezhet)

- az iskolák digitális tanrendben maradnak mindenhol május végéig biztosan, az azt követő 15 napra pedig valószínűleg már nem állnak vissza normál tanrendre. (Németországban újraindul az oktatás, bár ott sokáig teljes leállás volt)

- az érettségik első hete rendben lezajlott - közölte pénteken a tisztífőorvos az Operatív Törzs online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília kiemelte: minden diák védőmaszkot és fertőtlenítési lehetőséget kap, a tanárok a dolgozatok javításához védőkesztyűket kapnak, ellentétben az álhírekkel.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!