Megnézheted Nikolasz történetét is, ha elcsépelt a Reszkessetek, betörők!

2021.12.21

Karácsonyi családi filmet keresel? Itt az idei év alkotása, ami megugrotta a jó film mércéjét.

A Netflix minden évben kihozza új, saját gyártású karácsonyi filmjeit, ezzel sokszor elragadva - és legalább ennyiszer elriasztva - a nézőket. Idén viszont az előbbi történt: nagy sikert aratott A Boy Called Christmas, avagy A fiú, akit karácsonynak hívnak című, fantasy gyermek film.

A főszereplőnk Karácsony, vagy más nevén Nikolasz, célja kideríteni neve jelentését. Útja során Elfhelm-be, a manók városába kellett elmennie, hogy kiderítse, mégis kicsoda.

Ebben a fiktív világban az emberek korábban csak bajt hoztak a manókra, ezért nem álltak velük szóba és nem is kedvelték őket. Kézenfekvő tehát, hogy viszonzásképpen a manók sem tárgyaltak Nikolasszal. Célja volt tehát a fiúnak, hogy bebizonyítsa, nem olyan gonoszok az emberek, mint amilyennek tűnnek, még ha időnként el is ragadja őket a kapzsiság.

A történet viszont egyszerű, a jó és a rossz fogalmának létezését firtatja a gyerekekben a Szentestét megelőző hetekben. A film üzenete tudatni, hogy a karácsony a meghittségről, a törődésről és a szeretetről szól. Előre látható, hogy egy csattanó is lesz a film végén és ezzel happy enddel zárunk, ezt talán a spoiler előrejelzése nélkül is sejthette az Olvasó.

Egy kérdés még furdalhat bennünk. Ki valójában Nikolasz? A film során a fiú saját maga ellátása mellett másoknak is segít, ezzel meg is mutatja, hogy az emberek lehetnek önzetlenek is. 

Végül így hozza el előbb társaságának, majd városának, végül pedig a világ minden lakójának a figyelmet és a gondoskodást.

Fiatalabb Olvasóinknak, vagy nagyobbaknak kistestvérrel, de összességében bárkinek családdal ajánljuk - vidám, szórakoztató, a figyelmet lekötni képes alkotást kaptunk idén.

A film előzetese itt tekinthető meg.

Kiemelt kép: Dominique Clare

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!