Ajánló: Kártyavár (House of cards)

2020.06.08

A Netflix saját gyártású sorozatáról spoilerek nélkül.

A Kártyavár 2013-as bemutatásakor a legnépszerűbb sorozatok közé tartozott. A 6 évadot megélt politikai-dráma sorozat utolsó évada szörnyűre, az előtte lévő öt viszont igen jól sikerült. 

A sorozat napjaink Washingtonjában játszódik. A történet főszereplői Frank Underwood (Kevin Spacey) Dél-Karolina ötödik választókerületének képviselője, valamint a demokrata párt frakcióvezetője és felesége Claire Underwood (Robin Wright). Az első epizód azzal indul, hogy Frank Underwood nem kapja meg a hőn áhított kinevezést az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának élére, ezért feleségével karöltve saját erőből próbálnak bosszút állni, illetve nagyobb hatalomra törni. A sorozat fő témái a kegyetlen pragmatizmus, a politikai manipulációk és a hatalom.

Az első részektől kezdve falta a sorozatot az internet népe, 33-szor jelölték a legkülönbözőbb televíziós-film díjakra. De miért szakadt meg a sikerszéria az ötödik évad végén? Kevin Spacey, a sorozat főszereplője ugyanis zaklatási botrányba keveredett, így kiírták őt a sorozatból, ezzel maga a producer-főszereplő mozgatórugó is kiszállt. Innentől kezdve az utolsó pár rész szörnyű szenvedések árán nézhető csak meg, utólag nem érthető, miért álltak neki az utolsó évadnak. 

Kinek ajánljuk? Akit érdekel, mi játszódhat a Fehér Ház falai között és szeretne havidíjat fizetni ezért.

Kinek nem ajánljuk? Akit nem érdekelnek a politikai drámák és aki nem bízik a szavunkban.


EZEKET IS AJÁNLJUK!


Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!