Pozsony a járványhelyzetben is mesébe illő - így jártam Szlovákiában

2021.11.02

Vannak lezárások? Mit érdemes megnézni? Válaszaim a cikkben!

A koronavírus nagyban megváltoztatta életünket, így az utazási lehetőségeink is korlátozódtak. Sokaknak a külföldi, illetve belföldi utazás jelenti a kikapcsolódást, ebben a cikkben ezért bemutatom saját tapasztalataimmal a külföldre utazás körülményeit, ez esetben a Pozsonyba történő utazás keretein belül.

Ami jó hír, hogy beoltott állampolgároknak szinte teljesen ugyanolyan könnyű külföldre utazni, mint 2 évvel ezelőtt. Ha Szlovákiában szeretnénk eltölteni pár napot, egész egyszerűen felmegyünk a szlovák koronavírus információs oldalra, ahol pár perc alatt beírjuk az adatainkat, illetve az oltásunk időpontját, majd még aznap SMS-ben visszaigazolnak, hogy szabad a beutazás az országba.

Váci lakosoknak nagyon kényelmes a Pozsonyba történő utazás, mivel közvetlen EuroCity vonat jár naponta 2-3 óránként Vác és Pozsony közt.

Szlovákiában egyébként kötelező a maszk minden beltérben, még az éttermekben is, s ezt a sűrűn járőröző rendőrök ellenőrzik is. Pozsony városa gyönyörű, pár sorral megpróbálom gyorsan leírni - elvégre ez egy ajánlócikk :D

Pozsonyban két fő látnivalót ajánlanék mindenkinek; Az egyik a Pozsonyi vár, a másik pedig az SNP hídon található csészealj alakú kilátó, az UFO. Az UFO-ból gyönyörű kilátást kapunk a városra és az előbb említett várra is.

A várban található Szlovák Történelmi Múzeumban a Trianon kiállítás keretein belül betekintést nyerhetünk a szlovákok gondolataiba a békeszerződéssel kapcsolatban. 

Fontos, hogy magyarként ismerjük szomszédainkat,

 hisz nekik is megvan a saját történelmük, s ha tiszteletben tudjuk tartani egymás hagyományait, és történelmét, gyönyörűen tudunk élni itt, a Kárpát-medencében.

Az átlag szlovák emberek nyitottak, ahogy mi is, többen kérdeztek minket, hogy milyen Budapest és milyen az élet Magyarországon, szerencsére nem érzékeltem megbélyegzést vagy bármi hasonlót.

Bíztatok mindenkit arra, hogy menjen el Pozsonyba, amíg a vírushelyzet engedi, mert sok felfedeznivalót rejt, amit magyarként még érdekesebb megtapasztalni/meglátni. Nagy pozitívum az elérhetősége és gyors megközelíthetősége is és rengeteg történelmi helyet tekinthetünk meg.

Kemelt kép: Az SNP hídon található, UFO névre keresztelt kilátóból a kilátás. balra a vár, jobbra az óváros

⭐ Az ilyen ajánlócikkek nem jöhetnének létre Olvasóink nélkül.
Ha segíteni szeretnél, nézd meg,
👉hogyan támogathatsz minket. 👈

EZEKET IS AJÁNLJUK!

A bankrablásokról készült filmek, azaz a Heist-filmek a mozitörténelem fontos és megkerülhetetlen részét jelentik és érdeklik az alkotókat és a közönséget, mióta világ a világ.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!