BREAKING: Az Operatív Törzs javaslata a digitális tanrenddel kapcsolatban

2021.01.07
Illusztráció | Fotó: Stonehill B/PiarBlog
Illusztráció | Fotó: Stonehill B/PiarBlog

Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár is nyilatkozott.

Tájékoztatott arról is, hogy január 4-én zökkenőmentesen folytatódott a tanév, 12 óvodában van rendkívüli szünet, ez 0,2 százalékuk. Jelenleg 14 általános iskola egy-két osztályában van digitális munkarend.

A módszer működik, a továbbiakban is e módszer szerint működik minden 

- tette hozzá az államtitkár és arról is beszélt, hogy a kormány az ünnepek alatt elvégzett kevesebb teszt és brit vírusvariáns miatt óvatosságból várt egy hetet, mielőtt döntött volna a középiskolások jelenléti oktatásáról.

AZ OPERATÍV TÖRZS A DIGITÁLIS OKTATÁS HOSSZABBÍTÁSÁT JAVASOLTA, A KORMÁNYDÖNTÉSRŐL HOLNAP LEHET BŐVEBBET TUDNI

- emelte ki Maruzsa Zoltán. Beszélt arról is, hogy akárhogy is dönt a kormány a jelenléti oktatásról - bár inkább a digitális hosszabbítást valószínűsítette -, a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán elérhetővé tették, milyen eljárásrend vonatkozik a külföldről érkező, határon túli diákokra.

Megemlítette azt is, hogy ha marad is a digitális oktatás, a középiskolai pedagógusok továbbra sincsenek kitiltva az iskolákból, így ha a sikeres félévzárás érdekében úgy ítélik meg, egyéni, vagy kiscsoportos fejlesztésekre lehetőségük lesz behívni a diákokat.

Forrás: Index.hu

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Mi is az a húsvét? Igen, igen, Jézus életét adta értünk a kereszten, majd harmadnapra feltámadt. Talán minden (keresztény) ember el tudja ismételni ezt. Annál fontosabb azonban, hogy mennyire tudjuk igazából felfogni, átélni ezt a misztériumot, sőt, hogyan tudunk úgy cselekedni, mint Jézus. Véleménycikk.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!