Elszabadult a koronavírus

2020.02.22

CIKKÜNK FRISSÜLHET.

Kiszabadult Kínából a koronavírus, Vuhan mellett Japánban, Dél-Koreában, Iránban és Olaszországban is új gócpontok alakultak ki. 

Eddig már több, mint 2500 ember halt meg Vuhanban a december végén kirobbant koronavírusban. Az elmúlt napokban csökkentek a megbetegedések, úgy tűnt, lecseng a vírus. Azonban ma újabb helyekről jelezték: baj van. 

Kezdjük hozzánk közel: Olaszország északi tartományában már 2-en haltak meg a betegségben. 12 települést haladéktalanul lezártak, az Olasz Kormány jelenleg is válságülést tart. A Magyar Kormány koronavírus-ügyben illetékes válságstábja nyomon követi az eseményeket és - ha szükséges - komoly óvintézkedéseket vezet be. 

Dél-koreában két nagyvárosban szabadult el teljesen a járvány: 5 halott, közel 500 fertőzött a jelenlegi állás. A nagyvárosokban rendkívül gyorsan terjed a vírus.

Iránban is felütötte fejét a koronavírus: az ország nehezen tud mit tenni a védekezésben, ezért ez különlegesen veszélyes helyzetet eredményez. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) elnöke azt írta: aggódik. 

Amúgy a vírus hivatalos neve COVID-19. 


Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!