Büfé = drágulás? OKNYOMOZÓ

2019.01.23

Ez az OKNYOMOZÓ rovat első száma.

Az iskolában a büfé a harmadikon található, de sokan vásárolnak ott nap mint nap, még eldugottsága és nehéz megközelíthetősége ellenére is. 

A legkeresettebb csemege talán a palacsinta, ami olcsó ára miatt mindenkinek megfizethető és egy szünet alatt el is lehet fogyasztani. A napokban most ennek az ára is megemelkedett: most már 150 Ft/db. 

Nem ez az első áremelkedés a büfében idén: volt már rá példa, hogy egy sajtos stanglit 30 ft-os áráról több, mint 200 ft-ra emeltek 1 hét alatt. Egy büfé árai amúgy sem alacsonyak, de így már 100-200 ft körül ételhez se lehet jutni. Ugyanis:

A szendvicsek a 200-as küszöbről már a 350 ft-os ár felé hajlanak, egy hamburger 500 Ft. Az italok ára nem emelkedett ilyen drasztikusan: egy-egy üdítő még mindig 280-300 Ft-ba kerül. A csokik és sós ropogtatnivalók stagnálást mutatnak az áraikat tekintve, de azok szimplán is drágábbak, mint pl. egy kakaós csiga. Egyéb édes péksütemények 250 ft-ról indulnak és a határ a csillagos ég...

Tavaly már egyszer tartottak aláírásgyűjtést a büfé olcsóbb áraiért, akkor 180 aláírás gyűlt össze az iskola alsós diákjaitól. Most új akció indult, az elkövetkező héten először az alsósoktól és ha igény van rá, a felsősöktől lesznek begyűjtve az aláírások. 

Viszont mindenkinek azt tanácsoljuk, hogyha a büfé árai továbbra sem csökkennek, akkor ne vásároljon ott, hanem otthonról oldja meg étkezését!

Ártáblák a büfében.
Van, ami édes, van ami borsos.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!