Nem tudta eldönteni a mérkőzést a magyar és az ír válogatott - nézd vissza közvetítésünk itt!

2021.06.08

Nem tudott dűlőre jutni Magyaroszág és Írország csapata. Közvetítésünk érdekességekkel, friss momentumokkal. 

A magyar válogatott már 11 meccse veretlen, erre legutóbb 20 éve volt példa - a győzelem azonban elmaradt. Az utolsó 12 perc izgalmai és lehetőségei ellenére maradt a döntetlen, ez volt a válogatott utolsó felkészítési mérkőzése a Magyarországon is megtartott EB előtt. 


21:53 - VÉGE

Köszönjük, hogy velünk voltatok, hamarosan új futball-tematikájú tartalmakkal jelentkezünk! 

21:50 - (90+3')

Véget ért a mérkőzés, a végeredmény 0:0

21:48 (90')

3 perc a hosszabbítás 

21:45 (86')

Kis híján gól lett - de nincs a labda a hálóban. Szalai lövését ismételten, tigrismozdulattal hárította az ír csapat cserekapusa, Kelleher. Az elmúlt percekben minden az írek kapuja előtt zajlik, de gól továbbra sincs. Szalai Ádámot pedig Scön Szabolcs váltja a pályán. 

21:31

Az első sárga lapot Szalai Ádám kapta - Jason Knight megállításának ára van. 

21:25

Magyarország-Írország futballtörténete II.

1969-ben Dublinban győzedelmeskedett a válogatott: az 1:2 - es gólaránnyal viszont nem volt megelégedve a közönség, ahogy az az alábbi cikkrészletben is olvasható.  

"Válogatottunk fergetegesen kezdett. Szinte elsöpörte az ír csapatot. A félidő feléig a hátra maradó Mészöly szinte unatkozott, hiszen többnyire csak egyedül tartózkodott a magyar térfélen. A hazai csapat csatára, menedzsere és szövetségi kapitánya, Hurley pedig szinte labdához sem jutott. Természetesen a vezetést is sikerült megszereznünk. De nem az következett, aminek kellett volna. Csapatunk mintha megelégedett volna ezzel az egy góllal, visszavet a tempóból és alibi-futballt kezdett játszani. Mintha nem tartotta volna méltó partnernek az ellenfelet.


A hazaiak fokozatosan felismerték, megérezték a lehetőséget. Egyre többet támadtak és egyre több összecsapásból, labdáért folytatott küzdelemből kerültek ki győztesen. Egyre erősödött a védelmünkre nehezedő nyomás. Csak idő kérdése volt, ami be is következett, az ír csapat egy védelmi hibából kiegyenlített.


Szerencsére a mérkőzés vége előtt tíz perccel egy nagyon szép akcióból gólt értünk el és nem kellett megelégednünk a döntetlennel. Göröcs a félpályáról küldte előre a labdát Farkasnak, aki az alapvonalról ívelt lágyan a kapu elé. A labdát Albert fejjel csúsztatta tovább Benének, s Ő "Sándor-szögből" lőtt óriási gólt.

A győzelem megvolt tehát, de ahelyett, hogy csillogó diadalt arattunk volna, saját hibánkból egy keservesen kiizzadt találkozón szereztük meg a két pontot. 

- foglalta össze a mafoci.hu. 

Forrás: magyarfutball.hu
Forrás: magyarfutball.hu

21:20

1939-ben is csak egyenlőre tudta kihozni a válogatott
1939 május 18-án az MTK stadionban ugyan tudtak vezetni a hazaiak, de győzni nem. A meccset a német Bauwens Peco bíró vezette.

"A nagy melegben kevés néző volt kíváncsi a találkozóra.
Hihetetlen fölényben játszottunk. A gólhelyzeteket alapján több góllal kellett volna nyernünk. Technikailag sokkal többet tudtunk, de lassúak voltunk fizikai és szellemi értelemben is. Rengeteg támadást vezettünk, de képtelenek voltunk ezekből gólokat is lőni. Amikor azonban az írek megindultak nem bírtuk felvenni velük az iramot és Ők kihasználták a védelem hibáit és még vezettek is.
A kapitány mondta a mérkőzés után:"Annyi helyzetünk volt, hogy akár három mérkőzést is nyerhettünk volna..." De ismerősek ezek a szavak. Később is sokszor hallottuk őket." 
Forrás: mafoci.hu

21:14

Szalai Ádám lövését az ír kapus csak a szögletre tudta kitolni. Cserél is az ír válogatott, Horigan és Molumby lép a pályára. Hourihan elhagyta a pályát, az egész első félidőt végig játszotta. 

21:03 (48')

Megkezdődött a második félidő, két csere után, az állás továbbra is 0-0. Az első félidőben összesen egy ír szabálytalanság volt - mondta el Hajdú B. István, a mérkőzés kommentátora. 


EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!