en-7 tonnás, 33 ezer izzó díszíti - az Ország Karácsonyfája 

13/12/2020

Áll az ország karácsonyfája a Kossuth-téren, a legszebb fotókat válogattuk össze. 

Idén a közel húsz méter magas, 50 éves gyönyörű ezüstfenyő egy családi ház kertjéből érkezett a Parlament elé.

Az ország karácsonyfáját a tűzoltók, a rendőrség, a honvédség és a katasztrófavédelem segítségével vitték Budapestre a Borsod megyei Putnokról, ahol egész mostanáig egy családi ház kertjében állt. A fát a tulajdonosa, Kováts Géza Sándorné ajánlotta fel a nemes célja, aki az ezüstfenyőt ötven évvel ezelőtt ültette férjével. Elmondta, azért jutott erre az elhatározásra, mert a fenyő nagysága alkalmas arra, hogy "mindenki karácsonyfája" legyen. 

Az ezüstfenyő közel 20 méter magas, törzsátmérője 65 centiméter, a súlya pedig mintegy 5-7 tonna. Szerencsére a Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon. 

A fenyőfát egy 130 centis, 30 kilós csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz ékesíti. A díszítéshez - a korábbi évekhez hasonlóan - 2400 folyóméter ledes fényfüzért használnak, 33 600 színes izzóval.

A fa körül - immár hagyományosan - 120 szánkóból álló kerítést állítanak fel. A szokásoknak megfelelően a fa mellé kerül a betlehemi jászol, mely december 24-én egészül ki a Kisjézussal.

Forrás: szinesvilag.blogstar.hu

Jöjjön tehát a galéria!

EZEKET IS AJÁNLJUK

Bő egy hónappal az április 3-ai választások után lezárultak a kormányalakításról szóló tárgyalások a miniszterelnök, és a leendő kormánytagok között. Hatalmas átalakításról nincs szó, de néhány érdekes változás történt a minisztériumok élén. Cikkünkben bemutatjuk, mely 15 politikus fogja képviselni Magyarországon a végrehajtó hatalmat 2022 és 2026...

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!