en-70.000 Pfizer vakcina érkezett ma

30/12/2020
Az érkező vakcinák 2020. 12. 30. kora reggel | Fotó: Kovács Tamás/MTI/Origo
Az érkező vakcinák 2020. 12. 30. kora reggel | Fotó: Kovács Tamás/MTI/Origo

Így összesen már 80.000 amerikai oltóanyag érkezett Magyarországra.

Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya szerdán kora reggel- írta meg az M1 információ alapján az Origo.

A német Pfizer és az amerikai BioNTech gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű vakcinájából az első szállítmány szombaton érkezett Magyarországra, és a közmédia információi szerint eddig már mintegy 2500 egészségügyi dolgozót oltottak be vele. A szerda reggel Németországból érkezett Boeing 757-es fedélzetén újabb 70 ezer oltóanyagot hoztak Magyarországra, ez 35 ezer magyar egészségügyi dolgozó oltására elegendő - közölték a helyszínről.

Az oltóanyagot budapesti és vidéki kórházakba, 21 oltópontra szállítják, itt kezdődik meg a 35 ezer egészségügyi dolgozó beoltása. 

Az oltás maga körülbelül fél órát vesz igénybe. Először kikérdezik a beoltandókat az egészségi állapotukról, ki kell tölteniük egy engedélyező nyilatkozatot, majd karba megkapják az oltást, amit egy rövid megfigyelés követ. A szakemberek tapasztalatai eddig jók,

Jelentős mellékhatást eddig senkinél sem tapasztaltak

A közmédia információi szerint a közeljövőben újabb nagy mennyiségű Pfizer/BioNTech-vakcinaszállítmányra lehet számítani.


EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!