en-A halálcsoport, ami - hiába várták - nem fogott ki a magyarokon

27/06/2021

Mivel Magyarország két pontot szerzett a csoportban, kiesett az Európa-bajnokságról, de ez a kiesés nem akármilyen kiesés volt, mondhatni, ilyet kívánunk minden búcsúzó csapatnak. 

Nemzeti csapatunk, miután zsinórban másodszor kijutott az EB-re, az F-csoportba került. A másik három csapat a 2014-es világbajnok Németország, a világbajnoki címvédő Franciaország és az Európa-bajnoki címvédő Portugália volt. Nem véletlenül kapta a mi csoportunk a "halál-csoport" elnevezést. De a teljesítményünkben semmi szégyen nem volt, sőt! Bár ez a 2 pont igen kevésnek hangzik, aki látta a meccseket, az mind tudja, milyen szépen harcolt a nemzeti gárdánk.

Portugália ellen léptünk pályára először. Ezen a meccsen majdnem végig szervezetten játszott a csapat. Sajnos a hajrában kaptunk egy gólt, egy megpattanó lövésből. Ezután megtörtünk, és végül 3:0-ra veszítettük el a találkozót. Aki viszont látta az első 85 percet (különösen azok, akik valamilyen oknál fogva csak azt látták), az semmi rosszat nem tud mondani.

A második meccsen Franciaország ellen játszottunk. Az első félidő végén Fiola Attila szerzett vezetést, góljában külön szép, hogy a játékosaink fizikuma annyit változott jó irányba, hogy képesek voltak lefutni a világ élmezőnyébe tartozó játékosokat. Sajnálatos módon a második félidőben egyenlíteni tudott Franciaország, ezzel be is állt az 1:1-es végeredmény. Itt meg lehet kérdezni: ki mert volna fogadni arra, hogy pontot szerzünk ezen a meccsen? Ráadásul a piros-fehér-zöld mezesek szereztek vezetést!

Ez a döntetlen bizony nem döntetlen, hanem bravúros siker!

Az utolsó meccsen Németországgal kellett megmérkőznünk. Ezen a meccsen a hazai pálya sem segíthetett minket, mert ezt a mérkőzést már Münchenben kellett lejátszania a válogatottnak. Itt is sikerült vezetést szerezni Szalai Ádám csodálatos fejesével, a második félidőben azonban egy szerencsés góllal Németország egyenlített, de a középkezdésből Schäfer András révén - alig 1 perc alatt - ismét vezetést tudtunk szerezni. Ez nem csak azért nagy dolog, mert egy ilyen rangos csapat ellen szereztünk gólokat, hanem mert kapott gól után nem törtünk össze, ahogyaz sajnos megtörténhetett Portugália ellen. Igen nagy kár, hogy a hajrában megint egyenlítettek ellenfeleink, és ezzel végül kiestünk. De ne felejtsük el, hogy ez a döntetlen is kiemelkedő eredménynek számít, nem hiába dicséri a világsajtó és az internet sokasága is Magyarország csapatát.

Lehet, hogy nem jutottunk tovább, de nem panaszkodhatunk semmire sem, mert idén mindenki azt várta, hogy a többiek rajtunk javítják majd a gólarányukat. 

Ehhez képest komolyan beleavatkoztunk a csoport alakulásába, hiszen a végsőkig megvolt még a továbbmenetelés esélye is.

Ezen szempontok alapján azt mondhatjuk, a magyar válogatott sikerrel zárta az EB-t, és bizakodva várhatjuk a további VB-selejtezőket. Ott találkozunk!

EZEKET IS AJÁNLJUK!

As it shows, Tidal wants to catch up to Apple Music and Spotify and with novelties, this has an absolute chance.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!