en-A rejtélyes oszlopok ügye, avagy tényleg itt a világ vége?

06/12/2020

Mindenképpen furcsa, de azért nem kell pánikba essünk. 

Azonnal a 2001: Űrodüsszeia című film sejlett fel mindenki gondolataiban, amikor a fémoszlopot megtalálták az utahi sivatag közepén - mondta el az újságírók kérdésére az oszlopot megtaláló egyik parkőr.

A parkőrök éppen bárányszámlálást végeztek helikopterrel, amikor megpillantották a fényes alkotást a sivatag egy piciny zugában. Az oszlop háromméter magas, a szakértők szerint

valószínűleg ember alkotta tárgyról van szó, és nem az UFO-k nyomaira bukkantak, de biztosat egyelőre nem tudtak mondani.

Az oszlop pontos koordinátáit sem hozták nyilvánosságra, de az internet lakói lázas keresésükben hamar rájöttek az oszlop helyére, többen is fotózkodtak már. 

A 2001: Űrodüsszeia hasonló jelenete

A hírről a Ziarpiatraneamt román hírszájt számolt be pár napja. A portál képeket is közölt a nagy felfedezésről, amely valószínűleg az utahi sivatagban talált hasonló fémoszlop gerjesztette hatalmas médiaszenzációt kívánja meglovagolni, talán az is megeshet, hogy ügyes marketingesek, akik kevésbé jó fémszobrászok, így szeretnék Karácsonkő nevét kicsit jobban belopni a közbeszédbe. Hiszen az oszlopot Karácsonkő határában fedezték fel. 

A monolitra a végtelenséget szimbolizáló irka-firkák is felkerültek, csak hogy fokozzák az emberi kíváncsiságot. A fémoszlop illesztései azonban már nem sikerültek annyira jól, mint amerikai ikertornyán. Nagyon látszik, hogy egy éjszaka összehegesztett szerkezetről van szó, vagy éppen itt afféle slendrián földönkívüliek jártak, akik fittyet hánytak a tökéletességre.

Az utahi monolitot a hétvégén elszállították, ott nagyon úgy tűnik, hogy emberi alkotásról van szó, bármennyire is dívik az a nézet, hogy földönkívüliek, UFO-k hozták le közénk. Az is kiderült, hogy körülbelül öt éve állt a sivatag közepén, míg rábukkantak.

Bár egyelőre nincs semmiféle olyan elmélet, ami száz százalékos pontossággal választ tudna adni arra, ki és miért tette oda a fémoszlopot pár évvel ezelőtt. A Kárpátoknál talált fémoszlop is hasonló titokzatosságba burkolózik.

Forrás: Promotions.hu

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!