en-A Székely Nemzeti Tanács érdeke mindannyiunk érdeke is

02/05/2020

Már csak néhány nap van hátra az európai nemzeti régiók támogatását segítő aláírásgyűjtésből. Még nagyon sok aláírás hiányzik, a cél az 1 millió szignó. Az alírásgyűjtés azért indult, hogy az uerópai nemzeti régiók, például a székelyek, katalánok, baszkok egyenlő mértékben részesülhessenek az Európai Unió támogatásaiból. Összeszedtünk pár érvet, ami miatt mindenki támogathatja ezt a nemes célt.
A kezdeményezést kérjük, hirdessétek családotokban! Aláírható a www.irdala.hu oldalon

1. Magyarországon teljes az egység.

A Nemzeti Régiók ügye azon kevés témák egyike, amelyben teljes politikai egység alakult ki Magyarországon. Hazánkban szinte az összes párt támogatja a kezdeményezést, így a pártpolitika sem szólhat bele a székelyek ügyébe - szerencsére.

2. Trianon évében ennyit igazán megtehetünk.

Trianon 100. évfordulójának emlékévében ezt a 3 percet igazán a külhoni magyarok támogatására fordíthatnánk. Ennyit igazán megtehetünk minden külföldön élő magyarért, akik számítanak az anyaország segítségére. 

3. Nemcsak a székelyek érdeke.

Ez a kezdeményezés - mint már mondtuk - nem csak a székelyek ügyében jelentene valós előrelépést. Európában számos a székelyekhez hasonló helyzet van, elég csak a katalánokra, vagy épp az évente hozzánk látogató baszkokra gondolnunk. A kezdeményezés egy régóta szükséges változást jelentene az Európai Unió pénzelosztási rendszerében, amelyből jelenleg nem részesülnek megfelelően a nemzeti régiók. A székelyek ügye tehát nemcsak nekünk, magyaroknak fontos, hanem európa számos nemzeti régiójának is.


A kezdeményezés május hetedikéig írható alá, addig viszont még sok aláírást kell összegyűjteni. Kérünk Titeket, reklámozzátok családotok, felnőtt rokonaitok, ismerőseitek körében a petíciót!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!