en-Az EB-menetrend és amit várhatunk tőle

15/06/2021

Esélyelemzés a budapesti futball-EB kezdetén. Van esélye a magyaroknak?

Mint azt sokan tudják, a magyar labdarúgó válogatott kijutott a 2020-as Eb-re (amit 2021-ben tartanak a pandémia miatt). Fontos, hogy a labdarúgó EB egyik helyszíne Budapest, a Puskás Aréna is, így a sajátjainkat a szerencsésebbek élőben is nézhetik. A Konstans több szerkesztője is kint lesz a meccseken, onnan is fogunk jelentkezni! 

A magyar csapat számára mindenképpen tanulságos, és izgalmas torna lesz a mostani, hiszen a világ legjobb csapataival kerültünk egy csoportba: németek, portugálok, franciák - ez tényleg az élvonal. Ez a 3 csapat volt az, melyek a legutóbbi Világ- vagy Európa-bajnokságon trófeát hódított el (Németország - 2014 VB, Portugália - 2016 EB, Franciaország - 2018 VB).

Mindenképp magas intenzitású meccsekre számíthatunk, hiszen ellenfeleinknek nem szabad ellenünk hibázni, úgymond kötelező pontszerzési lehetőség vagyunk számukra. Tehát a magyar fiúknak sokkal nehezebb dolga lesz, mint az elmúlt években bármikor, de reményeink szerint mindenki maximálisan készen állva várja a kihívások sorát. A szurkolók legalább ennyire, ha nem jobban örülnek ennek a szituációnak, hiszen világsztárok ellen láthatjuk a nemzeti válogatottunkat focizni. 

A remények egészen a 2016-os, előző EB-ig nyúlnak vissza, ahol a válogatott parádés játékot tudott felmutatni, Budapesten pedig örömünnep volt a meccsek után. 

Első meccsünket a portugál válogatott ellen játsszuk. Olyan sztárok lesznek a pálya túlfelén, mint Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes vagy épp Joao Felix, hogy a többieket ne is említsük. A portugál csapat fiatal, gyors, és erős, igazi siker lesz, ha a magyar válogatott jó teljesítményt tud ellenük felmutatni.

Következő ellenfelünk a VB-címvédő francia válogatott lesz, akik talán a legerősebbek az egész tornán. A teljes csapat top ligák, top klubjainak játékosaiból áll, nem is kezdenék esélylatolgatásba: szuper lenne, ha tudna a nemzeti tizenegy pontot szerezni ellenük. 

A csoportkörben az utolsó meccsünk a német válogatott ellen lesz, akikre eddig azt hihettük, hogy a leggyengébb ellenfeleink, hiszen rendesen leszerepeltek a 2018-as VB-n, viszont a lettek ellen felmutatott teljesítményük megmutatja (7-1-re nyertek), hogy nem szabad elbízni magunkat, továbbra is magas szintű futballra kell készülni. 

Mit kell szurkolóként várnunk? Fordulatos, értékes meccseket, amelyeken, ha nem is tud nyerni, de a nap végén mindenképpen tanulni tud a válogatott. 

Mindenesetre, zúgjon továbbra is: HAJRÁ MAGYAROK!

 A foci EB-vel kiemelten foglalkozunk a következő hetekben, külön rovatban olvashattok a legfrissebb, legérdekesebb történésekről. 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!