en-Az Úr pizzériája, avagy a fiatalokat is evangelizálni kell

08/11/2021

A fiatalok jelentik az Egyház jelenét, szögezte le a brazil Moyses Azevedo a NEK-en. 

A brazil Moyses Azevedo, a Katolikus Shalom Közösség alapítója szerdán, a NEK-en tartott tanúságtételében a fiatalok evangelizációjáért tett törekvéseikről beszélt. Kiemelte: minden egyes nemzedéknek szüksége van arra, hogy evangelizálják. 

 A brazíliai Moyses Azevedo azt a felkérést kapta 1980-ban érsekétől, hogy az országában rendezett Nemzeti Eucharisztikus Kongresszus pápai szentmiséjén adjon át ajándékot a város fiataljai nevében Szent II. János Pál pápának. 

 De mit adhat ajándékba a pápának egy alig húsz esztendős fiatalember? 

- tette fel a kérdést a fiatal Moyses. Arra jutott: élete és fiatalsága felajánlásával akar válaszolni Isten hívására, "hogy bátran és találékonyan" végezze az evangelizációt. 

Moyses Azevedo | Fotó: vasarnap.hu
Moyses Azevedo | Fotó: vasarnap.hu

Tanúságtételében felidézte: amikor felajánlotta életét Péter utódának lábánál, az Eucharisztia oltára előtt, megszületett a Shalom Katolikus Mozgalom. 

Később létrehozott egy olyan evangelizációs központot - mondta el a NEK rendezvényén -, ami valójában egy pizzéria volt, melyet az evangelizációs tevékenység szolgálatába állított. A hely igazi missziós tér lett, ahogy Azevedo fogalmazott: "az öröm, a kreativitás és az igazság kimondása jegyében". 

 "Ezekből tapasztaltuk meg, hogy az isteni irgalom gyógyító balzsam a legmélyebb sebeinkre is. A közösségi élethez tartozik a misszió is, amennyiben szükségét érezzük, hogy másokkal is megosszuk a kapott kegyelmeket. E fiatalok azután meghívták a szüleiket és a barátaikat is, így fejlődött a Shalom Közösség" 

- fűzte hozzá. 

Arról is szólt, hogy "az igehirdetés, a szentségimádás, az Eucharisztia ünneplése és a testvéri és missziós közösség lett a testté lett evangélium kisugárzásának forrása" a közösségben. 

 Minden egyes nemzedéknek szüksége van arra, hogy evangelizálják 

- szögezte le. 

Ferenc pápát idézve úgy fogalmazott: a fiatalok jelentik az Egyház jelenidejét. 

"Amikor magunkhoz vesszük az Oltáriszentséget, mi is az Úr feltámadt testének tagjai leszünk ebben a világban azért, hogy korunk 'Tamásai' a mi szavunkat hallva és a mi pillantásunkkal találkozva, a mi Eucharisztia által áthatott életünket látva megérinthessék az Úr 'megnyitott oldalát' és megtapasztalhassák a találkozást a Feltámadottal, aki meghalt értünk a kereszten" 

- fogalmazott tanúságtételében Moyses Azevedo.

A NEK-kel kapcsolatos híreinket itt olvashatod. 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!