en-Biztos a döntés - február 1-ig biztosan nincs kontakt oktatás

08/01/2021

Február 1-ig maradnak a szabályok, halad a vakcinák szétosztása is. 

Az Operatív Törzs február elsejéig meghosszabbítja a fennálló szabályokat, így a középiskolákban is marad az online oktatás és az éjszakai kijárási tilalom is - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában.

Kevés, csak 80 ezer ember oltására elegendő vakcina érkezett eddig az országba, a vírushelyzet pedig Európában továbbra is súlyos, ezekkel indokolta Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedéseket február elsejéig meghosszabbították. Péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy mivel lassú az uniós vakcinabeszerzés, ezért Magyarország megpróbál máshonnan is hatékony, kipróbált, biztonságos vakcinát szerezni. 

Az Operatív Törzsben kezdte a pénteki napot a miniszterelnök, 42 549 egészségügyben dolgozót oltottak már be. Kezdetben nagy volt a fenntartás, de ez folyamatosan csökken, így már az idősotthonok oltása is megkezdődhetett, a hétvégén pedig minden 150 feletti otthonban megkezdődik az oltás. A lakók 80%-a vállalja az oltást, a dolgozók közül kevesen, ezért arra kéri őket a miniszterelnök, hogy vállalják az oltást. Elmondta, az oltások biztonságosak és szükségesek, ő is beoltatja magát, amikor az oltási tervben sorra kerül.

80 ezer vakcina érkezett, ami szerinte kevés, ezért az Operatív Törzs 

FEBRUÁR ELSEJÉIG MEGHOSSZABBÍTJA A FENNÁLLÓ SZABÁLYOKAT, 

így a középiskolákban is marad az online oktatás és az éjszakai kijárási tilalom is. Más a mi válságkezelésünk, mint a nyugat-európaié, ahol gyakran változnak a szabályok, Magyarországon ezzel szemben kiszámítható rendszer van - tette hozzá a miniszterelnök. A kiszámíthatóság annyira fontos, mint a hatékonyság, nem szeretnénk rángatni a szabályokat - emelte ki.

Forrás: Origo.hu

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!