en-Breaking: Megérkezett Ferenc pápa Magyarországra

14/09/2021

A Szentatyára rendőrök ezrei és a Vatikán híres svájci gárdája vigyáz. 

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója elmondta: már régóta készülnek Ferenc pápa látogatására, és a vatikáni csendőrséggel fognak együtt dolgozni. Az összes TEK-ben integrált csoport fog dolgozni a feladaton, hogy minden rendben legyen.

A hvg.hu-nak elárulta, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiemelt célpont lehet a terroristák számára, ennek is szól az óriási készültség.

Hajdu Jánosnak egyébként már volt szerencséje vigyázni egy pápára. II. János Pál 1991-ben látogatott Magyarországra, a TEK főigazgatója akkor testőrként volt a katolikus egyházfő közelében. Most szerinte könnyebb a helyzet, ugyanis Ferenc pápa csak pár órát fog hazánkban tartózkodni.

Szerinte a pápa benne van a világ legfontosabban őrzött személyei között. Rajta kívül az amerikai, az orosz és az izraeli miniszterelnököt sorolta ide.

Ferenc pápa megérkezett vasárnap reggel Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Magyarországra.

A repülőtéren Semjén Zsolt Magyarország nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettesét és Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket lehetett látni a fogadóbizottságban.

A NEK2020 további cikkeit itt lehet elolvasni.

Kiemelt kép: Index

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!