en-BREAKING: Orbán Viktor: az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak csak

13/04/2021

A kormány a szülők és a járványügyi szakértők kéréseit meghallotta, a biztonság kedvéért a felső tagozatos osztályok nem állnak még vissza digitálisan.

Új videóban ismertette Orbán Viktor miniszterelnök a legújabb döntéseket Magyarországon. Mint mondta, Magyarország ma a leggyorsabban oltó ország az egész világon, ezért a 3,5 millió beoltott elérésével újabb nyitási lépés valósulhat meg: 

kinyithatnak az éttermek teraszai.

 A vendéglátósok segítésére a teraszok után fizetendő díjat a kormány eltörli, nem kell megfizetni. 

Az iskolák újraindításában azonban változás lép életbe: az otthon maradó középiskolai osztályokhoz csatlakoznak az általános iskolák felső tagozatai is, a szülők és a járványügyi szakértők kérésére. Az oktatás április 19-én tehát 

csak az általános iskolák alsó tagozataiban és az óvodákban fog újraindulni,

 a többiek május 10-vel térhetnek majd vissza a kontakt rendszerbe. 

A kormányzat folyamatosan vizsgálja a helyzetet, 

az éttermi terasznyitás a jövő hét közepén történhet meg, 

akkorra érhetjük el a 3,5 millió beoltottat is. A kormány emellett oltási kampányt indít népszerű celebekkel és hírességekkel, hogy az oltakozási kedv még tovább növekedjen.
Aki még nem regisztrált, ingyenesen és biztonságosan megteheti a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Az oltások közül mindegyik biztonságos és életet menthet. 

A piarista gimnáziumot a döntés érinti, április 19-vel az iskolában tehát semmilyen módon nem fog újraindulni az oktatás áprilisban, erre május 10-ig várnunk kell. Vigyázzunk egymásra!

Kiemelt kép: Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher / MTI

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!