en-Dr. Gődény. Bemutatjuk az álhírmestert, aki emberek életével játszik

10/09/2020

Mindent a hazai kamuipar első emberéről, a kamupártos és kamuhíres celebről.

Gődény György 1965-ben született, gyógyszerészeti diplomáját 1989-ben szerezte. Magyar testépítő, amerikaifutball játékos és színész. 2018-ban a Közös Nevező nevezetű kamupárt élén mérette meg magát az országgyűlési választásokon, összesen 3498 szavazatot szerezve. A kamupártok 3 milliárd forintjába kerültek az országnak 2018-ban, Gődény pártja ellen 13 büntetőeljárás indult, ajánlólapokkal való visszaélések gyanúja miatt.  Szakmai karrierrje 2002-ig tartott, azóta saját gyógyszertárával tölti idejét. Sportteljesítménye főbb állomásai is Nyíregyházához, otthonához kötődtek, 2007-ben egy helyi kosárlabda csapat elnökeként tevékenykedett, 2018-ban bekerült a Níyíregyházi Tigers csapattal a hazai legjobb 4 amerikaifutball csapat közé, mellyel már közel 13 éve indul bajnokáságokon és ér el eredményeket. Filmes karrierjében a mozivásznon legutóbb 2018-ban, a Valami Amerika 3-ban tűnt fel, ott börtönlakót alakított. De nem ezekért került szóba napjainkban Gődény György. 

A COVID-19 világjárványról már az első pillanattól kezdve terjedtek  több helyről  is érkező, értelmetlen, zavaros elméletek - ennek a fake news iparágnak állt az élére Gődény György márciusban. Már a kezdetek kezdetén is a maszkviselés, az otthon maradás ellen szólalt fel, sok-sok embert megtévesztve. A sikeren felbuzdulva egyre erőszakosabban buzdít a maszkviselés ellen, most éppen országos tüntetéseket szervez COVID 9.11 néven, melyeket a vírustagadás és a maszkviselés ellen hívott össze.

A Magyar Orvosi Kamara és neves virológus professzorok is folyamatosan határolódnak el és cáfolják Gődény állításait, például pár napja így:

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Elnöksége a Területi Szervezetek vezetőinek döntő többsége által aláírt állásfoglalással összhangban a leghatározottabban elhatárolódik az utóbbi hetekben mind nagyobb publicitást és hangerőt elérő vírusszkeptikus vagy egyenesen vírustagadó, a SARS-CoV-2-es vírus veszélyeit és a vele szemben való védekezés fontosságát megkérdőjelező csoportoktól, az azokat vezető orvosoktól, gyógyszerészektől és egyéb végzettségű önjelölt igazságosztóktól. 

Dr. Gődény a normalitás zászlaja alatt terjeszti az álhíreket a ma itthon közel 500 embert megfertőző, elvileg nem is létező járványról, amivel a legnagyobb baj az, hogy jelen állás szerint sokaknak valódi veszélyt okoz. Hiába tagadja Gődény a pandémiát, a valóságról az eddigi közel 900.000 halálos áldozatot és közel 25 millió fertőzöttet kell megkérdeznünk. Nekik higgyünk. 


EZEKET IS AJÁNLJUK!


Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!