en-Energiaválság: apokaliptikus oktatófilmet készítettek a német hatóságok

09/11/2021

A filmben tippeket adnak az otthonok melegen tartására - gyertya, ablaktakarás: van itt minden. 

Európa gazdagabbik felén a világháború óta nem tapasztalt eshetőségekre: fagyoskodásra és sötétségre készíti fel a német lakosságot a helyi katasztrófavédelem. Az energiaválság a közösségi médiába is beköszöntött - írta meg az Index.

Bár csütörtökön újraindult az orosz gázszállítás Lengyelországon keresztül, Németországban a katasztrófavédelem (Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe) megkezdte a lakosság felkészítését egy egészen szélsőséges forgatókönyvre. 

A felvétel egy kihűlt szobában fagyoskodó idős hölgyet mutat, aki télikabátban, sálban és kesztyűben tesz-vesz a rideg lakásban. Leheletének párája meglátszik a félhomályban, égő mécsesek veszik körbe, miközben a gyér világításban hővédő fóliával burkolja be szobája ablakát, majd további mécsesekből és virágcserépből minikályhát eszkábál magának, hogy némi meleghez jusson.

A videó itt tekinthető meg:  

Az energiaválság nagyon kényelmetlenül érintheti Európa számos országát: Németország és a nyugati államok szűkös készletekkel várják a telet. Magyarországon a válság hatásai nem érzékelődnek köszönhetően a Gazprommal kötött hosszú távú szerződéseknek. 

Az energiaválsággal és az olajárrobbanással ebben a cikkben foglalkoztunk. 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

As it shows, Tidal wants to catch up to Apple Music and Spotify and with novelties, this has an absolute chance.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!