en-Ezt a meccset fix, hogy nem vesztettük el

17/06/2021

Nem lehet egy rossz szó sem a válogatottra, akik a 84. percig állták a sarat a címvédő Portugália ellen, az eredmény nem tükrözi a teljesítményt.

84 perc. A játékidő több, mint 90%-a. Ebben a 90%-ban a Nemzeti Tizenegy fel tudta venni a versenyt a világklasszisokból álló, címvédő Portugália ellen, megkockáztatnánk, hogy volt, hogy jobban is játszott. Marco Rossi és csapata mindent beleadtak, ezt igazolja a lelátókon és a szurkolói zónában felsorakozó 70-80 ezres tömeg vastapsa is a mérkőzés végén. Helyszíni tapasztalataink következnek. 

Manczur Mátyás

Futballtörténelmi eseménynek lehettem szemtanúja ma este, Magyarország ugyanis először rendezett EB mérkőzést a sportágban. A közel 70 ezer szerencsés között voltam, akik bejutottak a stadionba, és közösen szurkolhattak a válogatottnak. A hangulat leírhatatlan volt: amikor több tízezer torok együtt üvölti a Ria Ria Hungáriát! vagy az Éjjel soha nem érhet véget-et, 

azt az érzést nem lehet szavakba önteni, azt csak átélni lehet. 

Ami külön öröm volt: a fiúk nem játszottak rosszul. 84 percig tartottuk magunkat a portugálok rohamai ellen (közben egy lesgólt is szereztünk - Schön Szabolcs lövése után szinte felrobbant a stadion), végül azonban döntött a papírforma, és Ronaldo megmutatta, miért ő a világ egyik legjobbja (és itt most inkább gondolok a második góljára, mint az összesített teljesítményére). Hazafelé mégsem keserű, letört szurkolók tértek vissza a stadionból, hanem egy vidám társaság, aki átélhette, hogy milyen EB-t rendezni, együtt örülni, és csalódni. Ne feledjük, még semmi sincs veszve a hátralévő két meccsen is tehetünk még csodát! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Saját fotó
Saját fotó

Ókovács Benedek

A meccsre későn, a második félidő elején érkeztem, az elsőt ugyanis a BKK egyik dugóban pöfögő trolibuszán ültem végig (magamra vessek, hogy nem tudtam - más dolgaim miatt - korábban elindulni). A buszon mobilnetem utolsó perceit az eredményjelző folyamatos frissítgetésére pazaroltam, mint utóbb kiderült, feleslegesen: a magyarok kitartottak a hipermega-giga-szuperilyenolyan-bajnokRonáldósPepés Portugáliával szemben. A második félidőt már a szurkolói zónában töltöttem, érkezésemkor még mindig hosszú sort kellett kiállnom a bejutásért. Bent a hangulat kiváló volt, elképzelni tudom csak, milyen lehetett a Puskásban. A fiúk tényleg beleadtak mindent, harcos, izgalmas, nem utolsó sorban kiegyenlített játékkal vesztettek 3-0-ra. Amit én megjegyeznék, az kettő kis dolog. Az első, a kritika: a büfésor rettentő lassan haladt, emiatt nem tudtam elkölteni X+500 Ft-ot egy savas vízre, pedig most megtettem volna. A második, az elismerés: jó volt nézni, hogy 3-0-ás állásnál is ki-kitámadott a válogatott, 

ez a hozzáállás pedig biztosan meg fogja hozni a gyümölcsét - kíváncsian várom a franciákkal való találkozást. 

Kiemelt kép: goal.com

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!