en-Ezt jelenti nekünk a piaristaság

11/03/2021

A 2023a.hu szerkesztői pár mondatban foglalják össze, mit jelent számukra piarista diáknak lenni.
Isten éltesse a 300 éves Piarista Rend Magyar Tartományát! 

Manczur Mátyás - Külvilág, videós rovat

Azt, hogy mit ad nekem a piarista diákélet, két egyszerű szóval tudom megmagyarázni : bizalmat, és barátságot. Egy környezetet, ahol örömmel vagyok jelen a mindennapokban, hasonló értékrendű fiatalokkal körülvéve.

Tóth Márton - szerkesztő

Szerintem piaristaként élni nem csak egy sokszínű összetartó közösségben való tagságot jelent, hanem egy istenközeli, szeretetteljes és építő jellegű gondolkodás megismerését és elsajátítását.

Szederkényi Pál - Összjáték, videós rovat

Számomra piarista diáknak lenni az egyik legjobb dolog az életemben. A közösség rendkívül jó, mindig számíthatok a segítségre. Az iskolai csapatban cserkész is vagyok, ami számomra a legjobb közösség, ott mindenki teljesen önmaga lehet, így én is. Az osztályokban mindenki el tudja fogadni a másikat. Itt nem kell szégyellni, ha vallásos vagyok. És a mindenütt érezhető szeretet az, amiben a kereszténység leginkább megnyilvánul az iskola falain belül. Senki se tökéletes, mindenki hibázhat, de mindig van lehetőség javítani, újrakezdeni. Az életemet alapjaiban változtatta meg, hogy idekerültem.

Zahorecz Bence - Videós rovat

Nekem a Piarról egy elég gyerekes, ugyanakkor kedves emlék, beidegződés jut eszembe. Mikor alsósként órák után rohanva megyünk focázni és a legutolsó pillanatig ott maradunk pont addig, hogy ne késsünk el délután sehonnan.

Stift Simon - Ajánló, Külvilág rovat

Hasonló gondolkodású velem egykorúak társaságába tartozhatok, ezért örülök, hogy a piarista diákok közé tartozhatok.

Izsák Gábor - Külvilág (sport) rovat

Az, hogy piarista diák lehetek, ad nekem egy plusz biztonságérzetet, ami korábban, más iskolákban, más közösségekben nem volt meg. 

Ókovács Benedek - Iskola, Koronavírus rovat

Piarista diáknak lenni? Egyszerre jelent számomra kötetlenséget és fegyelmet, történelmi múltat és újító szándékú jövőt, biztonságot és nyitottságot. Egy nagyon szuper kettősség, egyensúly ez, amit meg kell becsülni.


EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!