en-Farsang-egészségügyi nap : beszámolók

21/02/2019

FARSANG:

Február tizenötödikén, délután tartottuk meg az iskola felsős farsangját. A program 16:00-tól kezdődött az osztályok produkcióival. 15 osztályból 11-es csináltak műsort, többek között mi is. Az osztályunk filmje a sor végén került bemutatásra. Remig tanár úr viccén mindenki nevetett, a bemutatót ováció zárta. A zsűri tagjait megkérdezve a szünetben arra a következtetésre jutottunk, hogy esélyesek vagyunk a dobogóra, ugyanis mindenki dícsérte a filmet. Várakozásainkat az eredmény felülmúlta, nemhogy dobogósok, de másodikak lettünk! Az osztály egy Eszterházy-tortát kapott, aminek a fele már ott helyben, a máik fele pedig a keddi osztályfőnöki órán fogyott el.

18:00-tól kezdődött a Christian Party, amin 150-200 diák vett részt,a mi elképessztő sikernek könyvelhető el - mondta a farsang főszervezője, Csongor-Kiss Rita tanárnő.

Másfél óra múlva elcsendesedett a terem, a szentségimádáson is sokan vettek részt. Ezzel ért véget a farsang.


A programok azonban nem álltak meg ezután sem, ugyanis kedden, 02.19-én Egészségnapot tartottak iskolánkban. A programok az emeleti aulában volt. Lehetett kvízt kitölteni, újraéleszteni, zöldségeket-gyümölcsöket falatozni, részt vehettünk vércukor és vérnyomás mérésen is. A programokról Antal Jánosné tanárnő tudósítónknak elmondta, fontos cél volt, hogy egészségesebb életmódra és jobb helyzetfelismerésre neveljék a diákokat. "Nagyon örülök, hogy a diákok megtanulhatják az elsősegélynyújtás alapjait és megtaníthatjuk nekik azt, hogy a való életben nagyon fontosak a szűrővizsgálatok." 

A programok egy verseny keretében lettek megszervezve, minden dicséret a 11. osztályos biosz-faktosokat illeti!

A szervezők
A szervezők

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!