en-Hosszú Katinka is a 400 vegyes döntőjében!

27/07/2021

Továbbjutott az előfutamból, de nem csak egy magyar került a döntőbe.

Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás előfutama után a versenyszám döntőjébe került - adta hírül az MTI. Az első versenynap magyar úszói vegyes teljesítményt nyújtottak: továbbjutott Verrasztó Dávid, Mihályvári-Farkas Viktória és Hosszú Katinka 400 méter vegyesen, Sebestyén Dalma, Zombori Gábor és Bernek Péter azonban kiesett - ezt már az Index foglalta össze.

Hosszú Katinka az utolsó előfutamból szintén kvalifikálta magát a holnapi döntőre, az első százon még vezetett, majd szinte minden fordulónál harmadikként írta ki az eredményjelző. A hajrában a spanyol Mireai Belmonte megelőzte, így végül negyedik lett a futamban 4:36,01-gyel, ami a hetedik legjobb idő összesítésben. Mindez azt jelenti, hogy a fináléban az egyes pálya lesz az övé, míg Mihályvári-Farkas Viktóriáé - a hatodik legjobb időnek köszönhetően - a hetes.

A magyar idő szerint vasárnap éjjeli programban tehát elsőként Verrasztó Dávidot láthatjuk a férfi 400 vegyes döntőjében 3.30-kor, majd 4.12-kor jön a női 400 vegyes döntője Hosszú Katinkával és Mihályvári-Farkas Viktóriával.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!