en-Kedves Olvasók! Most nem volt igazatok!

11/11/2021

Napra pontosan egy éve kezdődött a második digitális tanrend, ennek apropóján nézzük meg olvasóink tippeit. 

Egy éve és egy napja, 2020 november 10-én volt az utolsó kontakt tanítási nap a naptári évben a középiskolás diákoknak, miután 2020 november 9-én Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-videóban jelentette be: újra leáll az ország. 

A lezárásokra azért volt szükség, mert nem állt rendelkezésre hatásos vakcina a koronavírus ellen és a járvány második hulláma erős ütemben terjedt. A szakértők egyetértenek abban, hogy most, amikor bárki megkaphatja a védelmet garantáló oltásokat, más módon kell kezelni a járványt. A hatóságok így mindenképpen szeretnék elkerülni a tavalyihoz hasonló döntések meghozatalát. 

Így szavaztak az olvasók

Idén kora ősszel megszavaztattuk olvasóinkat arról, hogy milyen intézkedésekre számítanak idén a járvány ellen, illetve ha igen, mikortól számítanak digitális tanrendre. A válaszok átlaga szerint október 29-én kellett volna utoljára iskolába jönnünk, így biztosan állíthatjuk: a jóslat a 2012-es világvége sorsára jutott. 

A középiskolák leállásával akkor is foglalkoztunk: ajánljuk akkor, az utolsó kontakt napon készült videónkat, az akkor kiadott cikkeinket itt és itt tudják elolvasni retro-hangulatú olvasóink. 

Kiemelt kép: Ókovács Benedek/Konstans

Terjednek az álhírek.
Ezek megakadályozására hoztuk létre a kamuhír-központot.EZEKET IS AJÁNLJUK!

As it shows, Tidal wants to catch up to Apple Music and Spotify and with novelties, this has an absolute chance.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!