en-Koronavírus: megvan az első két magyar fertőzött is

04/03/2020

Orbán Viktor jelentette be Facebookon szerdán, hogy megtalálták az első két koronavírus-fertőzöttet Magyarországon.

Két Magyarországon tanuló iráni diákot ápolnak a Szent László kórházban. Egyelőre enyhe tüneteik vannak. Információink szerint mindketten a Semmelweis Egyetemre (SOTE) járnak, emiatt az egyetemen biztonsági intézkedéseket rendeletek el. A SOTE sajtóosztályától annyit tudtunk meg, hogy minden kérdéssel az Operatív Törzset kell keresni.

Mindkét diák járt korábban Iránban. Szlávik János osztályvezető főorvos a bejelentés utáni rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egyik diák maga jelentkezett szűrésre, mert kíváncsi volt, hogy Iránban megfertőződhetett-e, a másikuk ellenőrzését pedig az enyhe tünetei ellenére kezdeményezték.

Szlávik János hozzátette, hogy a diákok fertőzöttségét szerdán állapították meg. Az egyikük házastársát, a másikuk barátnőjét is izoláció alá vonták. Az ATV úgy tudja, hogy a diákok február 22-én tértek vissza Magyarországra.

Azt még vizsgálják, hogy hogyan kapták meg a betegséget, merre jártak Magyarországon. Addig izolációban maradnak, amíg teljesen fel meg nem gyógyulnak.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központ vezetője elmondta, hogy továbbra is folytatják a lakosság tájékoztatását mindenféle felületeken, Facebookon, telefonon, emailben.


FORRÁS: INDEX.HU


Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!