en-Ma senki sem halt meg kornavírusban Magyarországon!

18/06/2020

Péntekre virradóra hónapok óta először adhatta hírül a kormányzati weboldal, hogy senki sem vesztette életét a fertőzésben itthon. További fontos hírek.

Szerdával a kormány felfüggesztette a 65 évnél idősebbeknek szóló vásárlási idősávot is, így most már a megszokott módon járhatunk üzletbe. Sokan kérték már ezt az engedményt, de a biztonság kedvéért pár napot várt a kormány az intézkedéssel, hogy minden adat megfelelő legyen. 

A veszélyhelyzet végével egészségügyi válsághelyzet lépett életbe, ez azt jelenti, hogy az egészségügy területén továbbra is készültség marad életben és az Operatív Törzs is hetente többször ülésezik. 

Mára virradóra 2 új pozitív esetet találtak, ez megfelel a csökkenő tendenciának. Eddig Magyarországon már mintegy 250 000 tesztet végeztek el, 6310 fő van hatósági házi karanténben. Máig 2581-en gyógyultak meg az új típusú koronavírus-fertőzésből.

A világban már több, mint 8,5 millió fertőzöttet regisztráltak, több, mint 454 ezren haltak meg eddig. Naponta közel 100 ezer új esetet regisztrálnak, főleg Dél-Amerikában tombol a járvány jelenleg. 


EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!