en-Megvan a továbbjutás! Bulgária-Magyarország: 1 - 3

11/10/2020

Bravúros győzelmet aratott a válogatott Szófiában, közel az EB.

A magyar válogatott csütörtök este Bulgáriába látogatott, hogy az Európa bajnoki pótselejtező első mérkőzését lejátssza. A meccs fő kérdése (a továbbjutáson kívül) az volt, hogy képes-e a válogatott az Oroszország és Törökország ellen nyújtott teljesítményt, Szoboszlai Dominik hiányában tartani. A válasz: nem, de ez is elég a továbbjutáshoz.

Az első félidő első magyar helyzetét a Nemzeti Tizenegy gólra is váltotta, a Kalmár Zsolt szöglete után Willi Orbánról pattant a hálóba a labda (0-1). A félidő második felétől azonban a bolgár csapat kezdett dominálni, Gulácsi Péternek többször is bravúrosan kellett védenie a rohamozó bolgárok fejeseit.


A második játékrész elején a bolgárok nem tudták folytatni a letámadást, a magyar csapat pedig szabadrúgáshoz jutott, amit Kalmár Zsolt a sorfal alatt laposan a jobb alsó sarokba rúgott (0-2). Kalmár első gólját szerezte a válogatottban. Az 55. percben a magyar szurkolók nagyobb izgalmakat éltek át, amikor a játékvezető először tévesen tizenegyest ítélt a bolgár csapat javára, majd a videóbíró segítségével ezt szabadrúgásra változtatták, amit Bozhidar Kraev 16 méterről a kapu fölé lőtt. A 70. percben a válogatott újoncot avatott, Loic Nego, a Mol Fehérvár francia születésű játékosa lépett pályára. Pár perc múlva két másik cserejátékos végleg eldöntötte a meccset. Hangya Szilveszter az alapvonal mellől pontosan tálalt középre, Nikolics Nemanja pedig zavartalanul fejelhetett a szinte üres kapuba (0-3).

A bolgár csapat a 89. percben ugyan Georgi Yomov révén szépíteni tudott, azonban ez már nem segített a házigazdákon, és a magyar csapat összességében gyengébb játékkal, de 1-3-ra továbbjutott a pótselejtező utolsó állomására. A sorsdöntő mérkőzést a Puskás Arénában, Izland ellen fogja megvívni a csapat.

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!