en-NAPI KORONA 4 (VIDEÓVAL!)

22/03/2020

Magyarországon már 130 felett a fertőzöttek száma, 6 fő elhunyt, 12-en már meggyógyultak. Péntektől katonák is járőröznek és őrzik a közbiztonságot szerte az ország nagyobb városaiban. A katonaság felkészült a stratégiai cégek irányításának biztosítására. 

Olaszországban a helyzet rendkívül drámai. Tegnap már közel 800-an haltak meg. (ez csak a tegnapi adat) Olaszországban már több a koronavírusos halott, mint Kínában volt összesen. A világban már 300 000 fertőzöttnél is több van, közel 100 000 ember már meggyógyult, 11 000-nél is többen haltak eddig meg. Európában Ausztriában, Spanyolországban, Svájcban, Nagy-Britanniában, Franciaországban kirívóan rossz a helyzet. Magyarország még mindig a kevésbé fertőzött országok egyike. 

Azzal tehetjük a legtöbbet, ha most OTTHON MARADUNK. Alább a videó, ami szemlélteti a helyzetet. Egyre nagyobb és szélesebb körű az ország összefogása. 1357-es adományvonal indult, ahol hívásonként 500 Ft-ot adományozhatunk a civil szervezeteknek, kórházaknak. Rengeteg zenész, közszereplő, üzletember, vállalat, politikus adakozott eddig. A környéken a ZöldLiget Közösség szervez adománygyűjtést a Váci Jávorszky Ödön Kórház orvosainak, ápolóinak. Részletes információk ezzel kapcsolatban a ZöldLiget Közösség facebook-oldalán olvashatók.  

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!