en-Napi korona: Néhány jó hír

12/03/2020

Bár a koronavírus még nem csapott le hazánkra és Európában óriási veszéllyel fenyeget a járvány, addig van pár jó hírünk is mára:

1.) Kínában hivatalosan is bejelentették, hogy lecsengőben van a koronavírus-járvány. Kína területén több mint 80 000 beteget vettek nyilvántartásba, közülük már közel 70 000-en gyógyultan tértek haza. Lassan újraindulhatnak a kínai cégek, 3 hónap után. 

2.) Megvan az első magyar gyógyult is. Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint ma délután nyilvánították gyógyultnak az egyik iráni diákot, aki ma hagyhatja el a kórházat.

3.) A koronavrus következtében régen volt ilyen tiszta a levegő Kínában, mint most. Ugyan ez csak egy csekélység, de a légszennyezettség értéke kirívóan alacsony lett, következtében a hatósági karanténnak és egyéb korlátozó rendelkezéseknek.

TÁRSADALMI CÉLÚ HIRDETÉS


Továbbbá szeretnénk pár mai hírt is adni:

1.) Kiemelten fontos az időskorúak védelme, ezzel kapcsolatban a kormány folyamatos intézkedéseket tesz. Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár bejelentette, hogy időseknek szóló tájékoztató kisfilmeket jelentetnek meg, ezek a tévékben és rádiókban futnak; hasonló tartalmú hirdetések fognak megjelenni napilapokban és internetes oldalakon is. 


2.) Bevezették a határellenőrzéseket, közel 50 határátkelőhelyen végeznek egészségügyi vizsgálatot és okmány-ellenőrzést. Már több Olaszországból és Dél-Koreából érkezőt is visszafordítottak.

3.)   Mától bezárt az összes mozi és színház az ország területén, az egyetemeken sincs oktatás. Az isolák bezárása akkor merül fel, ha a Járványügyi és Infekciókontroll Osztály ezt tartja szükségesnek. 

4.) Tovább nőtt az új fertőzöttek száma Olaszországban, szerda 18 óra és csütörtök 18 óra között 2650 új beteget regisztráltak, 188-an meghaltak (ez egy kicsivel kevesebb a tegnapi adatnál). A halálozási arány növekedése megállt, továbbra is 6,7 százalék. 

5.) Berekesztette az UEFA a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát, elhalasztják az Európa Bajnokságot.
Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!