en-"Olyan közösséget kaptam a Piarban, ami életem végéig kísérhet" - Csabai Luca

15/04/2021

Az Öregdiák Interjúk első évadának utolsó előtti részében Csabai Luca volt Szederkényi Pál beszélgetőtársa.

Visszanézve: miért érte meg a Piarista Gimnáziumot választani?

Lényegében mindenért. Számomra óriási élmény volt megélni a kamasz kort egy megtartó közösségben. Együtt tapasztaltunk meg sok mindent, hasonló nézetekkel, értékrenddel. Tudtam, hogy ott a helyem, elfogadtak, ahogy vagyok. Az évek alatt tényleg második otthonná nőtte magát a váci Piar, az összes termével, folyosójával és arcával együtt.


A két legjobb emléked a Piarból?

Ez nagyon nehéz kérdés. Minden egyes héten történt szinte valami olyan, amit magammal hozhattam onnét. Nagyon szép emlék az egész végzős év. Az utolsó közös karácsonyunkon, hála osztályfőnökünknek, volt egy megosztós kör, melynek keretein belül az elmúlt évre tekintettünk vissza. Elképesztő módon, mindenki a legőszintébben beszélt a sajátjáról. Hallgattuk egymást, úgy, mintha picit a mienk is lenne. Lelkileg ott éreztem talán a legközelebb az osztálytársakat magamhoz és egymáshoz. Nagyon szép kis emlék. 😊
Ezen kívül pedig reggelig írhatnám a soksok emléket. A lelkigyakorlatok, a kirándulások, az első közös bulik és lényegében minden egyes nap, amit ott töltöttünk.

Lényegében kaptam két olyan közösséget a
Piarban, ami életem végéig kísérhet.

Hogyan értékelnéd az osztályod és tágabb értelemben az iskola közösségeit?

Minden osztályban vannak klikkek és széthúzások. Nálunk is voltak, de ettől függetlenül egy nagyon nagyon jó közösséget alkottunk. Nagyon erős közösségek és barátságok tudnak kialakulni ebben az iskolában.

Mit kaptál ettől az iskolától, amit máshol nem kaphattál volna meg?

Az előbb felsoroltakat. 😊 Sok sok élményt, hosszú barátságokat, tudást, ezeken kívül pedig a hitemben tudtam megerősödni az évek alatt. Nagyon erős alapot tudtam építgetni magamnak a tanáraim és az osztály segítségével. Visszatérve az elsőhöz: lényegében minden fontosat.

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!