en-Online szerzetesi találkozót tartott a magyar rendtartomány

20/01/2021

2021. január 9-én a piarista rendtagok online tartományi találkozót tartottak. A digitális térben a közösségi találkozáson túl tájékoztatót tartottak a tartomány ügyeiről is. 

A Piarista Rend Magyar Tartománya szerzetesei - az augusztusi kétnapos tartományi találkozó mellett - minden év elején egynapos összejövetelt tartanak, melynek keretében lehetőség nyílik a személyes és közösségi találkozásokra, valamint a rendtartomány négyéves stratégiájának megvalósulásáról tájékozódhatnak.

A szombati egynapos találkozó a rendtagok személyes beszélgetéseivel indult, majd az új tartományi kongregáció tagjai tájékoztatták a rendtagokat felelősségi területeik munkafolyamatairól. Szakál Ádám tartományfőnök ismertette a tartományfőnökségi szervezettervezés ügyét, majd Zsódi Viktor gazdasági ügyekért felelős asszisztens és Valaczka János ökunómus tájékoztatta a résztvevő rendtagokat a tartomány költségvetés-tervezési folyamatairól és a mosonmagyaróvári piarista iskola beruházási projektjéről. Czeglédi Zsolt az "Új szövetség Kalazanciussal" c. pedagógiai megújulás tartományi tervét részletezte. Nagy Attila közösségekért felelős asszisztens ismertette a folyamatos képzés bizottságában végzett munkáját, valamint kitért rendtagok személyes kísérésének fontosságára.

Az online találkozó. | Fotó: piarista.hu
Az online találkozó. | Fotó: piarista.hu

A tartományi találkozó második felében Szabó László asszisztens tartott bevezető előadást a Világiak részévétele - megosztott küldetés témájában, majd a rendházak közös csoportmunkája következett. A találkozót imádsággal zárták a résztvevő szerzetesek. 

Forrás: www.piarista.hu

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Nem kérdés, hogy hol az igazság: Böjte Csaba atya az elmúlt évtizedekben a Kárpát-medence, talán az egész kontinens egyik leghitelesebb emberévé vált. Nem Facebook-posztokkal, nem sírással, panaszkodással és másokra mutogatással, hanem alázatos, szeretetteljes, odaadó munkával.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!