en-Online szerzetesi találkozót tartott a magyar rendtartomány

20/01/2021

2021. január 9-én a piarista rendtagok online tartományi találkozót tartottak. A digitális térben a közösségi találkozáson túl tájékoztatót tartottak a tartomány ügyeiről is. 

A Piarista Rend Magyar Tartománya szerzetesei - az augusztusi kétnapos tartományi találkozó mellett - minden év elején egynapos összejövetelt tartanak, melynek keretében lehetőség nyílik a személyes és közösségi találkozásokra, valamint a rendtartomány négyéves stratégiájának megvalósulásáról tájékozódhatnak.

A szombati egynapos találkozó a rendtagok személyes beszélgetéseivel indult, majd az új tartományi kongregáció tagjai tájékoztatták a rendtagokat felelősségi területeik munkafolyamatairól. Szakál Ádám tartományfőnök ismertette a tartományfőnökségi szervezettervezés ügyét, majd Zsódi Viktor gazdasági ügyekért felelős asszisztens és Valaczka János ökunómus tájékoztatta a résztvevő rendtagokat a tartomány költségvetés-tervezési folyamatairól és a mosonmagyaróvári piarista iskola beruházási projektjéről. Czeglédi Zsolt az "Új szövetség Kalazanciussal" c. pedagógiai megújulás tartományi tervét részletezte. Nagy Attila közösségekért felelős asszisztens ismertette a folyamatos képzés bizottságában végzett munkáját, valamint kitért rendtagok személyes kísérésének fontosságára.

Az online találkozó. | Fotó: piarista.hu
Az online találkozó. | Fotó: piarista.hu

A tartományi találkozó második felében Szabó László asszisztens tartott bevezető előadást a Világiak részévétele - megosztott küldetés témájában, majd a rendházak közös csoportmunkája következett. A találkozót imádsággal zárták a résztvevő szerzetesek. 

Forrás: www.piarista.hu

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Mi is az a húsvét? Igen, igen, Jézus életét adta értünk a kereszten, majd harmadnapra feltámadt. Talán minden (keresztény) ember el tudja ismételni ezt. Annál fontosabb azonban, hogy mennyire tudjuk igazából felfogni, átélni ezt a misztériumot, sőt, hogyan tudunk úgy cselekedni, mint Jézus. Véleménycikk.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!