en-Orbán Viktor bejelentései részletesen

13/03/2020

Hétfőtől digitális oktatás lesz az iskolákban, a gyerekek nem járhatnak be, jelentette be Orbán Viktor a magyar kormány és a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán, valamint a koronavírus tájékoztató oldalán.

Orbán Viktor bejelentette, hogy több munkacsoportot állítanak fel. Így lesz járványügyi mobilkórház, létfontosságú válallatokért felelős akciócsoport, nemzetközi koordinácioért felelős akciócsoport, kommunikációs akciócsoport, jogi munkacsoport, pénzügyi akciócsoport, gazdaság újraindításért felelős munkacsoport és egy határellenőzési akciócsoport.


A kormányfő közölte, hogy jelenleg több ezer mintavételhez elegendő kapacitás van. Itt a WHO protokollja szerint járnak el, nemzetközi szabályokat alkalmaznak. 22 millió pár kesztyű, 1,3 millió maszk van, és még érkezik egymillió műtéti maszk. Lélegeztetőgépből 2000 és altatógépből is 2000 van. Több tízezer ember ellátásához van elegendő felszerelés, mondta a kormányfő.

Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, tantermen kívüli digitális munkarend lesz. Az igazgatónak és a tanároknak is folytatniuk kell a tanítást vagy otthonról, vagy az iskolából. Lehet, hogy ez a rendszer döcögni fog, de a tanítást folytatni kell - tette hozzá Orbán Viktor. A tanárok tudnak tanítani és diákok is tudnak tanulni. Az oktatási államtitkár már a jövő héten módszertani ajánlásokat tesz. Ha kell, akkor kiscsoportos gyermekmegőrzés is lesz, de ezt nem ajánlják.

Forrás: Origo.hu


Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!