en-Országos szintű rendőri akcióban számoltak fel egy bűnszervezetet

10/05/2020

Egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszerevezetre csapott le pár napja a TEK (Terrorelhárító  Központ) és a rendőrség, írta meg a VácOnline.

Egyszerre 22 helyszínen, 4 megyében csaptak le a szervezet különböző telephelyeire, esélyt sem adva a tiltott szerek megsemmisítésére vagy a menekülésre. A rendőrség ceglédi központja koordinálta az akciót, melyben a váci rendőrkapitányság egységei is részt vettek.  A kellően előkészített realizálást hat helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, 16 másikon a közreműködő rendőri erők hajtották végre. Az akcióban 220 rendőr több mint 60 szolgálati gépjárművel vett részt.


A szolgálati gépkocsik csomagtartóit megtöltötték a talajradarok, a kábítószer azonosítására szolgáló digitális spektrométerek és a fémkereső készülékek, de a kábítószerkereső kutyáknak is jó hasznát vették. Hol a konyhaszekrény fiókjait szaglászták végig, hol szinte a föld alá rejtett droghoz vezették a bűnüldözőket.

A rendőrök 23 embert előállítottak, kettőt tanúként hallgattak ki, 21 főt gyanúsítottak meg bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével.

A gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek. A rendőrség 50 millió forintot, 4 személygépkocsit, 90 mobiltelefont, közel 10 kiló pszichoaktív-anyagot, fegyvereket foglalt le. A KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal két ingatlant vett zár alá.

A pszichoaktív szerek elterjedésével párhuzamosan a rendőrség számos szervezetbe épült már be, így a közeljövőben is várhatók hasonló hatalmas rajtaütési akciók.


Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!