en-Pár perces procedúra, amivel életet menthetsz - Oltakozunk 3

20/05/2021

A Konstans szerkesztői közül egyre többen kapjuk meg a védőoltást, folytatódik élménybeszámolónk.

Az első és második rész után következzen szerkesztőnk, Szederkényi Pál beszámolója is! 

"Múlt hét pénteken kaptam meg az oltást, 11.47-re kaptam időpontot a Jávorszky Ödön Kórházban. El is indultam matekóráról, odaértem időben. Odamentem a fizoterápiára, a kórház portása segítségével könnyen ment. Lezártam a kerékpáromat, majd bementem, ahol három katona fogadott, nagyon jófejek és közvetlenek voltak. Megmutattam nekik a papíromat, majd az oltópont felé irányítottak. Ott bejelentkeztem, leadtam a papíromat, majd mondták, hogy üljek le. Ismerős arcok is voltak ott, például egyik ismerősöm az egyik felsőbb osztályból.

Bátorítottak minket az ápolók, hogy ne izguljunk, semmi különleges nem lesz. Bevittek minket egy terembe (ahol az oltópont ki volt alakítva), ahol függönyökkel voltak a részek elválasztva. Mindenkit bevezettek 1-1 ilyen részre, egy fiatal honvéd lány és egy ápolónő segítettek az elhelyezkedésben. 

Amíg az ápoló kikérdezte, hogy kinek mi a baja, addig a katonalány beszélgetett velünk és ez elég megnyugtató volt. 

Tőlem is megkérdezték, hogy voltam-e koronás, mondtam, hogy igen, de már régen (igazából ugyanazokat kérdezte, mint ami a lapon volt).

A doktornő gyorsan megkezdte az oltást, ez volt a legrövidebb idő az egészben, gyorsan megkaptam a Pfizert. Sorra kerültek az ismert viccek is, miszerint most köszönhetek is Bill Gates-nek (Még mielőtt jön a kérdés: természetesen nincs nanochip a Pfizer oltásban sem, aki ennek bedől, hát, az furcsa).

A szúrás után kimentünk egy pihenőterembe, ahol megbeszélhettük, hogy mennyire semmiség volt az egész. 10 perc múlva mindenki távozhatott.

És volt-e mellékhatás?

Utána kissé elzsibbadt a karom, biciklizni nem volt gond, futással már kellett vigyázni. Másnap reggel ugyan még fájt a karom, sőt, hőemelkedésem is lett, de délre már semmi bajom nem volt. És ezekért megéri-e magad beoltatni? IGEN, abszolút.

Nem azért, hogy tudj éjfél után részegen tekeregni az utcán,

hanem mert a COVID-19 sokkal komolyabb lázat okoz, a köhögés is valami "feledhetetlen" (negatív értelemben, tapasztalatból), az íz- és a szagérzék elvesztéséről nem is beszélve. A tünetek pedig nagyon súlyosak is lehetnek, nincs az a mellékhatás, ami miatt ne érné meg az oltás. Tehát oltassátok be magatokat, hogy ne kelljen otthon maradni és újra élhessük a régi életünket!

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!