en-Piár diáktanya és tankonyha épül!

26/11/2018

Új közösségi tere épül iskolánknak. A diáktanya a délutánokon nyitva tartási renddel várhatja a diákokat (felnőtt vagy felelős PAD-os jelenlétével), de jól szolgálhatja az iskolai osztályokat "bent alvások" és más közösségi programjaik esetén is. A tankonyha pedig egy mindennel felszerelt szuper konyha a technika órákra, amit még az otthoniak is megirigyelnének! November 30-án szenteljük!

November 30-án, a PAD sportnapján fogjuk megnyitni a Piár Diáktanyát. Az új közösségi tér számos lehetőségeket tartogat. Terveink szerint a PAD üzemelteti, de a Kalazancius mozgalom diákcsoportjainak új otthona is lehet ez a tér. Mostantól az osztályok délutáni közös programjai kapcsán is lehet erre gondolni. A bent alvások során a közösen elkészített vacsora, pizza is elkészülhet a konyhájában. A konyhát a tanításba is bevonjuk. Az ötödik és hatodik osztályosok technika és életvitel tantárgyban gyakorlatban is főzhetnek tanáraikkal - és igencsak jó körülmények között. Készülhetnek a lekvárok, sütemények, mézeskalácsok, pizzák és egyéb finomságok is! Eközben megtanulják a főzés kisebb-nagyobb gyakorlati praktikáit is, a víztakarékos mosogatást, sőt egymás nagymamáinak titkait is kicserélhetik egymás között.

A tankonyha vázlatai
A tankonyha vázlatai
R E  K L Á M  ---      forrás:piarblog
R E K L Á M --- forrás:piarblog


A kialakítás nagy részét saját karbantartó munkatársaink végzik, a dekoráció pedig a diákok keze munkáját dicséri. Köszönjük ügyes munkájukat! Az anyagi támogatást a KCP-18-as pályázatnak köszönhetjük.

November 30-án láthatjátok! A sportnap büféje már itt lesz! Tea, pogácsa, zsíros kenyér, sütemények.

Kalász Ákos igazgató


Forrás: piarblog

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!