en-Szászvárosi Eszter: "Sosem kellett eltitkolnom a vallásosságomat" 

11/03/2021

Az Öregdiák Interjúk 6. részében Szászvárosi Eszterrel beszélgettünk.

Visszanézve: miért érte meg a Piarista Gimnáziumot választani?

Azért érte meg a Piarista gimnáziumot választani, mert így egy teljesen különálló, burkot alkotó társaságnak lehettem része, ahol nem kellett féltenem megmutatni magamat. A vallásosságomat sosem kellet titkolnom, teljesen természetesnek számított, hogy a vallásom által irányított életet élem.

Melyik az a két élményed, emléked, amire a legszívesebben emlékszel vissza a Piarból?

Nincs 2 db kifejezett emlékem a gimnáziummal kapcsolatban inkább azt mondanám, hogy egy örök életérzést adtak át az iskolában nekünk diákoknak, ami egy életre szóló élményt nyújtott számunkra.

Te is - sokakkal egyetemben - a cserkészközösségben is jelen voltál, vagy. Milyenek voltak az iskola közösségei?

Ami osztályközösségünk nagyon összetartó volt a nyolc év alatt, sikerült olyan barátságokat felépítenünk, ami igazán ritkaságnak számít a mai világban. Sajnos az aktuális elfoglaltságaink miatt (munka, gyerekek, család, egyetem, egyéb kihívások az élet területén) lazultak ezek a találkozási pontok, 

azonban amikor találkozunk, akkor akármennyi idő is teljen el a két időpont között, mindig ott tudjuk folytatni a beszélgetést, ahol a legutóbb abbahagytuk. 

A cserkészet pedig egy külön közösséget Biztosít a mai napig itt állandó és nagyon sok találkozást igénylő kapcsolat alakult ki számos évfolyamtársammal, öregdiákkal, vagy akár az iskola jelenlegi tanulóival.

Hogyan emlékszel vissza a tanárokra?
Egyértelműen a barátságokat, a kapcsolatokat, illetve a végtelen hitet és a bizalmat a saját hitemben az, amit nekik köszönhetek.

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!