en-Te Deum: A misszióba induló Lobmayer Imre búcsúztatása, díjátadók - képekkel

15/06/2021

Évet zárt és értékelt a Piarista Gimnázium, három tanártól is elbúcsúztak a Te Deumon. 

A dóm felújítása miatt az iskola osztályai egyszerre két helyszínen vettek részt a tanévzáró szentmisén, a felsőbb évfolyamok a Szent Anna piarista templomban, a kisebbek a díszteremben gyűltek össze. 

A Szent Anna templomban a szertartást megelőzte a gimnázium legfontosabb díjainak kiosztása: a végzős évfolyam tanulói között többek között kiosztották a legrangosabb Kalazanci-díjat is. Kalász Ákos igazgató a kitüntetéseket rövid méltatás után nyújtotta át. 

A képre kattintva galéria nyílik. 

A szentmise után további díjak kiosztása mellett végül három tanártól is búcsúzott az iskola: Borbély Venczel Tanár Úr, Várkonyi Ádám Tanár Úr és Lobmayer Imre atya is elhagyják az intézményt. Borbély Venczel 4 éve érkezett a váci piaristákhoz, tudományos pályára lép; Várkonyi Ádám 3 év után távozik; Lobmayer Imre atya pedig áthelyezése miatt a sátoraljaújhelyi piaristákhoz megy, hogy a legszegényebb diákokkal foglalkozhasson. 

Imre atya távozására a Konstans filmmel is készül, ennek bemutatójáról hamarosan adunk információt. 

A képre kattintva galéria nyílik.

Lobmayer Imre 25 éve érkezett a piaristákhoz Vácra, a diákok és tanárok közös búcsúkötetét Hortoványi Judit Tanárnő adta át. 

A mise a Himnusz és a Piarista Himnusz közös eléneklésével zárult, szolgálatot teljesített az énekkar is.

Kiemelt kép: Ókovács Benedek/Konstans 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!