Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus - találkozzunk!

2021.08.26

A Konstans oldala helyszíni bejelentkezéssel, videókkal, cikkekkel és interjúkkal készül a kereszténység legnagyobb találkozójára. 

A keleti és nyugati kereszténységnek egy olyan találkozása lesz szeptember 5-12. között Budapesten, amely az eucharisztikus kongresszusok történetében teljesen egyedülálló - mondta Erdő Péter bíboros, prímás a világeseményt beharangozó sajtótájékoztatón, melyről az iec2020.hu számolt be. A főpásztor kiemelte, mindez Budapest és Magyarország földrajzi és kulturális helyzetéből adódik, de az adottságot ebben az esetben feladatként is kell tekintenünk.

A kötelék Szent István

Erdő Péter felidézte, hogy 2000-ben a világegyház és a magyar kereszténység ezeréves jubileumán I. Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárka Budapesten, a Szent István téren államalapító királyunkat az ortodox egyház számára is szentté avatta. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson is jelen lesz a konstantinápolyi pátriárka, aki szeptember 11-én a Kossuth téri szentmise előtt mond beszédet. Erdő Péter elmondta, hogy ez az esemény részben arról szól, hogy Szent István egy olyan időszakban vezette a magyarságot a kereszténységbe, amikor még a kelet és nyugat egyháza teljes közösségben volt egymással. A nagy egyházszakadás 1054-ben, Szent István halála után 16 évvel következett be.

Erdő Péter felidézte azt is, hogy milyen tisztelettel fogadta 2001-ben II. Alekszij moszkvai pátriárka, amikor ajándékba kapott tőle egy aprócska Szent István ereklyét. Az egész ortodox világ szentként tiszteli első királyunkat.

A 34. eucharisztikus kongresszusról készített képválogatásunkat itt csekkolhatja a kedves Olvasó. 
Kiemelt kép: NEK/Magyar Kurír

#hírszerző #NEK2020

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Nem kérdés, hogy hol az igazság: Böjte Csaba atya az elmúlt évtizedekben a Kárpát-medence, talán az egész kontinens egyik leghitelesebb emberévé vált. Nem Facebook-posztokkal, nem sírással, panaszkodással és másokra mutogatással, hanem alázatos, szeretetteljes, odaadó munkával.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!