Ezzel az oltási lehetőséggel akár már holnap vakcinához juthat

2021.04.27

A legjobb hír, pedig, hogy mindezt legálisan. 

Tegnap óta már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására - írta meg a koronavírus tájékoztató oldal.

Az időpontfoglaló most kifejezetten a heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. Az időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu 

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. 

Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor, melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Fontos, hogy 18 éven aluliak erre a körre nem jelentkezhetnek, hamarosan érkezik értesítés a 16-18 év közöttiek Pfizer oltásáról. Bővebben az oltásregisztrációról itt olvasható.

Kiemelt fotó: Olga Maltseva / AFP / Telex

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!