FRISS: Minden parlamenti frakció az oktatási intézmények bezárását javasolja

2020.03.13

Most kaptuk a hírt, miszerint a parlamenti frakcióval rendelkező összes párt azt javasolja a kormánynak, hogy rendeljen el oktatási szünetet az oktatási intézményekben. A javaslatot a FIDESZ Polgári Szövetség, a KeresztényDemokrata NépPárt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, A Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és az LMP is támogatja. A hírt néhány perce Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be a közösségi médiában. 

A mai sajtótájékoztatón nem erősítették meg, hogy az iskolák bezárásra kerülnének, azonban a hétvégén könnyen változhat a helyzet. A frakciók hétfőtől kérik az oktatás ideiglenes felfüggesztését. Egyenlőre nem tudni, hogyan határoz az Operatív Törzs, mivel bizonytalan, hogy hogyan fog alakulni a járványügyi helyzet. Azt azonban az illetékesek is jelezték, hogy ha kell, azonnal bezárják az iskolákat. 

A helyzet kezelése továbbra is folyik, mától egyszerűsített felírással lehet gyógyszerekhez jutni a kormányrendelet értelmében. Ma újabb 3 fertőzöttet diagnosztizáltak itthon, így már 19-en fertőződtek meg. Közülük 1 fő már hazatérhetett. 

SEGÍTS KÜZDENI AZ ÁLHÍREK ELLEN! 
CSAK MEGBÍZHATÓ FORRÁSBÓL TÁJÉKOZÓDJ!
HITELES INFORMÁCIÓK: koronavirus.gov.hu; Koronavírus facebook-oldal; Magyarország Kormánya facebook-oldal

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!