Győzelem!

2020.05.07

Mi szeretnénk az elsők lenni, akik megírják: sikeres lett a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése a nemzeti régiók védelmében!

1000.000 aláírást kellett ma éjfélig összegyűjteni. Az egymilliós bűvös szám már 2 napja összejött, amikor átlépte a 800.000-et az online aláírások száma, ugyanis további 210 ezer aláírás van papíron. Azonban tovább folyt a kampány, 2 nap alatt 200.000 új aláírás érkezett. Mire cikkünk nyilvános lesz, már az egymilliót is átlépte az ONLINE aláírások száma, tehát a határidő lejártáig 1.210.000 ezer aláírás biztosan összegyűlik. 

Fontos kritérium továbbá az is, hogy 7 EU-tagállamból kell megfelelő mennyiségű aláírásnak érkeznie. Ez sajnos nem tudott teljesülni: csak Románia, Szlovákia és Magyarország teljesítette a limitet. Az SZNT az Európai Bizottsághoz fordult, hogy a koronavírus miatt hosszabbítsák meg a gyűjtést, mert nem lehetett külföldön kampányt folytatni az utolsó 2-2,5 hónapban. Erről a Bizottság majd másfél hét múlva dönthet, reméljük, jól. Ha meghosszabbítják, minden szempontból sikeres lesz az SZNT kezdeményezése. 

Aláírni éjfélig lehet, a www.irdala.hu oldalon.

Korábbi cikkünk a gyűjtésről itt olvasható.

Illusztráció (Csíksomlyói búcsú)
Illusztráció (Csíksomlyói búcsú)

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!