Trianon, a Fradi új edzője, UFO-akták és nyár - Hétvégi Gyors

2021.06.06

A hétvége legérdekesebb híreinek gyűjtése - tarts velünk!

Ismét érdekes hétvégét zárhattunk, megkezdődött a nyár, zajlanak az események, dübörög a politika, megvolt az első tüntetés - ezekről ma mégsem lesz szó. Negatív festés helyett viszont alkalmazzunk inkább pozitívat: sok mindenről hallhatsz a negyedik Hétvégi Gyorsban. 

Trianonra emlékeztek

Szerte a világon Trianon 101. évfordulójára emlékeztek, a Nemzeti Összetartozás Napját egyébként 10. éve tartják meg itthon. A Konstans külön cikkekben foglalkozott Trianon évfordulójával, itt és itt is. 

A Fradi új edzője

Miután Szerhij Rebrov pénteken bejelentette távozását a Ferencváros futballcsapatának éléről, egy napig kellett a magyar futballszeretőknek várni - azonnal bejelentkezett az osztrák Peter Stöger. 

Rebrov 2018 augusztusában vette át a Ferencváros irányítását, sorozatban három magyar bajnoki címet nyert a csapattal, amely az elmúlt két évben az Európa-ligában és a Bajnokok Ligájában is bejutott a csoportkörbe. Összesen 161 alkalommal ült a klub kispadján, ezek közül 133 volt tétmérkőzés. Mérlege ezeken 82 győzelem, 31 döntetlen és 20 vereség, 252-122-es gólkülönbséggel. - foglalta össze az Index

A korábbi 65-szoros válogatott középpályás Peter Stöger  az Austria Wiennél kezdte edzői karrierjét, majd volt a Grazer AK, az 1. FC Köln és a Borussia Dortmund vezetőedzője is, mielőtt tavaly nyáron visszatért Bécsbe. 

Szerhij Rebrov sikerre vezette a Ferencvárost - ebben mindenki egyetért | Fotó: Fradi.hu
Szerhij Rebrov sikerre vezette a Ferencvárost - ebben mindenki egyetért | Fotó: Fradi.hu

UFO-ügyek tartják lázban a világot

Trump korábbi elnök rendelete értelmében júniusban kell nyilvánosságra hozni minden UFO-dokumentumot, meg is érkeztek az elsők. Az első kiszivárgott jelentés szerint 

legalább 120 olyan akta, ügy van, amelynek eredete nem tisztázott. 

Ez persze nem jelenti azt, hogy UFO jelenlétre lennének bizonyítékok, sokkal valószínűbb, hogy más nagyhatalmak tesztelés alatt álló fegyverei, eszközei -  viszont ha ez igaz, az elég kínos az USA számára. 

Egyelőre egy olyan ügy van, amelynek hitelességét a Pentagon is megerősítette: a Nimitz tengerjárón 2004-ben több száz lebegő testet észleltek bőven 20.000 méter, azaz a polgári légiforgalom szintje felett, az ügyre az Azonosítatlan Légi Jelek Munkacsoportja sem tudott pontot tenni. 

Rövid híreink között emlékezzünk meg az első igazi nyáriasra sikerült hétvégéről: beindult a hazai turizmus, az M7-es pedig ezzel párhuzamosan be is állt. További érdekesség lehet a hazai terror-ügy újabb fordulata, mely pénteken délután érkezett: a hírek szerint ugyanis a 21 éves elkövető 2018-ban végzett a Kecskeméti Piarista Gimnáziumban. 

Jövő héten újra jövünk, addig is olvassatok Konstanst! 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!