Hihetetlen fordítással történelmi győzelem!

2020.11.12
Fotó: Kisbenedek  Attila / AFP
Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Elképesztő véghajrával 2-1-re fordítottunk, újra az EB-n Magyarország!

Az álmok kapujába érkezett a magyar válogatott csütörtök este, amikor a Puskás Arénában, szurkolók nélkül fogadta Izland nemzeti csapatát. A tét a 2021-re halasztott Európa Bajnokságon való részvétel volt. A Nemzeti Tizenegybe visszatért Szoboszlai Dominik, azonban a kispadról hiányzott Marco Rossi szövetségi kapitány, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A rendkívül rutinos, nagyrész 30 évnél idősebb játékosokkal felálló izlandi válogatott az első negyed órában beszorította a mieinket, majd 11 percben Gylfi Sigurdsson szabadrúgásgóljával megszerezte a vezetést (0-1). A találat azért is volt fájó a számunkra, mivel az eddig biztos pontnak számító kapusunk, Gulácsi Péter hibázott, a labda a kezei között pottyant a hálóba. A gól után azonban feléledt a magyar csapat, és átvette a mérkőzés irányítását, találatot azonban nem sikerült szerezni. Hiába volt több veszélyes próbálkozásunk (gondoljunk csak Szoboszlai Dominik szabadrúgásaira), szünetre izlandi vezetéssel vonultak a csapatok.

Fotó: Czerkl Gábor / Index
Fotó: Czerkl Gábor / Index

Aztán jött a második félidő... A magyar csapat szinte végig nyomás alatt tartotta az izlandi kaput, de gólt nem sikerült szerezni-egészen a 88. percig, amikor a csereként beállt Loic Nego szerzett egyenlítő, nagyon fontos találatot (1-1). Sikerült áttörni az izlandi falat, és innen már nem volt megállás. Ki más, mint Szoboszlai Dominik iramodott meg a 90+2. percben,majd egy mesterien eltalált, kapufáról bepattanó lövéssel 

kijuttatta a válogatottat az Európa-bajnokságra.

4 perc alatt sikerült megfordítani a meccset! Megérdemeltük a továbbjutást, jobban játszottunk, és elégedetten várhatjuk a 2021-es kontinenstornát, ahol két meccset biztosan hazai pályán játszhatunk majd le.
Hajrá, Magyarok!

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Nem kérdés, hogy hol az igazság: Böjte Csaba atya az elmúlt évtizedekben a Kárpát-medence, talán az egész kontinens egyik leghitelesebb emberévé vált. Nem Facebook-posztokkal, nem sírással, panaszkodással és másokra mutogatással, hanem alázatos, szeretetteljes, odaadó munkával.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!