Vegyes eredmények, mámor és dráma - ilyen volt a magyar foci éve

2021.11.18

Konstans in English.
Ez a cikkünk elérhető angolul is!

2020-ban megnyertük a Nemzetek-ligája csoportunkat és kijutottunk az EB-re, mondhatni tehát, hogy nagy reményekkel vártuk az idei őszt. Az eredmények ambivalensek: nézzük, mi is történt ebben az esztendőben!

Idén nyáron nemzeti tizenegyünk szerepelt az EB-n, ahol hazai pályán is játszhattak a mieink. Ez leírhatatlanul nagy élményt adott számunkra, focinézők számára, és - ahogy a nyilatkozatok mutatták - a csapat számára is. A két bravúros döntetlen a franciák és németek ellen pedig csak a hab volt a tortán. A portugálok elleni 3:0-t leszámítva, összességében remekül indult az idény.

Ezek után persze csalódás, hogy Magyarország továbbra sem jutott ki a Világ-bajnokságra, immáron közel négy évtizede várjuk a csodát. Ami a nagyon bosszantó, hogy bár sok mindent megtett a csapat, 4 pontot szerzett a lengyelektől, és sikerült 1 pontot kicsikarni az angoloktól, 

csak a könnyebb feladat végrehajtása maradt el, hiszen Albániával se itthon, se idegenben nem sikerült behúzni még csak pontot sem! 

Az érthetetlen eredmények demoralizálták mind a játékosokat, mind a szurkolókat.

Viszont a statisztikákat tekintve van 6 győzelmünk, 5 döntetlenünk és 4 vereségünk. Ezen számokat szemlélve 

nem volt olyan rossz a szezonunk, mint amilyennek jelenleg érezzük a VB csalódottsága miatt.

Ne felejtsük el, hogy kint voltunk az Európa-bajnokságon, ahol helyt álltunk. Bár nem jutottunk ki az VB-re, szép zárása a selejtező-sorozatnak a Lengyelország elleni győzelem, ezzel végre sikerült kirázódni a csapatnak az őszi gödörből. Marco Rossi is optimista, 2025-ig mindenképpen a válogatott élén marad. Sikerült újoncokat avatni, a csapat tovább fiatalodott, semmi okunk sincs tehát félni a jövőtől.

A Magyar válogatott idei éve, a tökéletes 2020-szal ellentétben, hullámzó volt, de összességében nem kell szégyenkeznünk, nincs ugyanis okunk rá. 

2022-ben is érkezni fogunk a válogatott mérkőzéseinek híreivel, az első ilyenre márciusban kerülhet sor várhatóan, akkor barátságos keretek között fogunk felkészülési meccset játszani - az ellenfél még ismeretlen. Hajrá, Magyarország!

Kiemelt kép: Konstans grafika

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!