Kisorsolták a világbajnokság csoportjait, de Katar továbbra sem ideális

2022.04.05

Izgalmas meccsekre számíthatunk, annyi bizonyos.

Idén Dohában sorsolták ki a labdarugó-világbajnokság csoportbeosztásait. A csoportokban szerepel a FIFA-ranglista első tíz helyezettje, mint például Anglia, Argentína, Franciaország vagy éppen Portugália is.

A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztása pedig így alakult:

A csoport: Katar, Ecuador, Szenegál, Hollandia

B csoport: Anglia, Irán, Egyesült Államok, Európai pótselejtező győztese ( Wales / Ukrajna / Skócia)

C csoport: Argentína, Szaúd-Arábia, Mexikó, Lengyelország

D csoport: Franciaország, Interkontinentális pótselejtező győztese (Costa Rica / Új-Zéland), Dánia, Tunézia

E csoport: Spanyolország, Interkontinentális pótselejtező győztese (Peru / Ausztrália / Egyesült Arab Emírségek), Németország, Japán

F csoport: Belgium, Kanada, Marokkó, Horvátország

G csoport: Brazília, Szerbia, Svájc, Kamerun

H csoport: Portugália, Ghána, Uruguay, Dél-Korea

A felvezető műsort követően a FIFA elnöke, Gianni Infantino nyitotta meg ezekkel a szavakkal:

"Nehéz időket élünk, a világunk egy agresszív hely, és különleges alkalmak kellenek, hogy összehozzuk az embereket. A világ összes vezetőjének üzenem, hogy hagyják abba a háborúzást"

Sok szakértő gondolja úgy, hogy a 2022-es világbajnokság sokak számára már az utolsó lesz. Lionel Messi és Cristiano Ronaldo - a 2000-es és 2010-es évek két futballkirálya - neve egyre többször röppen fel pletykákban, melyek esetleges visszavonulásukat latolgatják.

A közel-keleti ország 220 milliárd dollárt (68 ezer milliárd forintot) költött el az infrastruktúrára 2010 óta, így ez lesz minden idők legdrágább sporteseménye. Amióta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) akkori elnöke, a svájci Joseph Blatter kihirdette az ázsiai ország győzelmét, botrányok sora övezi a tornát. Még a FIFA is a saját jelentésében Katart tartotta a leggyengébb jelentkezőnek az összes közül, és a pályázata "magas kockázatú" besorolást kapott.

Az mindenesetre biztos, hogy a világbajnokság nyitómérkőzését Katar az A2-es gárda ellen játssza, november 21-én 11 órakor a frissen épített stadionban. 

(Blikk, M4sport)
Kiemelt kép: Getty Images Hungary

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!