Ilyen nincs: fájó csuklóhoz hívott mentőt, majd panaszt tett, mert nem hozzá küldtek először kocsit

2022.01.05

Nem mindennapi történetet osztott meg az Országos Mentő Szolgálat a Facebookon.

Facebook-posztban adott hírt az OMSZ egy bejelentésről, amely végül panasztétellel végződött.

"Meghökkentő panaszt voltak kénytelenek kivizsgálni az egyik mentésirányításon a két ünnep között. Az "ügy" azzal kezdődött, hogy öt napja tartó csuklófájdalmai miatt a mentők segítségét kérte egy harminc év körüli nő az esti órákban. A segélykéréstől számított 18 perc múlva, a bejelentő azonban ismét telefonált, ezúttal már azért, hogy panasz tegyen, amiért még nem érkeztek meg hozzá a mentők. 

A hanganyagok tanulsága szerint is, végig türelmes mentésirányító ugyan hosszasan próbálta elmagyarázni, hogy éppen magasabb prioritású eseteknél nyújtanak segítséget az életmentők, a nő nem volt hajlandó elfogadni, hogy a több napos csuklófájdalom miatt, bajtársunk nem riaszthat azonnal egy szabad rohamkocsit. A nő hallhatóan felháborodott ezen, és miután megtette a panaszt, már nem is kérte a mentők segítségét - olvasható a Facebook bejegyzésben.

"A történet azonban itt még nem ért véget. A bejelentő pár óra múlva ismét felhívta a mentésirányítást, hogy a 

"A maga balf*** kollegája miatt, most elém kerülnek, akiket mentővel hoznak a sürgősségire" 

- sorokkal kiegészítse az előzőleg rögzítetteket. A vizsgálat eredményéről az Országos Mentőszolgálat ma hivatalosan is tájékoztatta a panaszost. A mentésben résztvevőknek gratulálunk" - zárult a poszt. 

Kiemelt kép: Az új Volkswagen típusú mentőautók az átadáson, a szolgálat Markó utcai székháza előtt 2021. július 27-én. 
MTI / Máthé Zoltán

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Nem kérdés, hogy hol az igazság: Böjte Csaba atya az elmúlt évtizedekben a Kárpát-medence, talán az egész kontinens egyik leghitelesebb emberévé vált. Nem Facebook-posztokkal, nem sírással, panaszkodással és másokra mutogatással, hanem alázatos, szeretetteljes, odaadó munkával.

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!