Valld meg hited a népszámláláson! - kampányt indít a Konstans

2022.10.05

A közösségi-médiában és oldalunkon tematikus írásokban szeretnénk minden keresztényt hitének megvallására hívni. 

Nincs gyakran népszámlálás, ha van, akkor tehát nagy jelentőséggel bír. Ilyen a mostani is: a statisztikák száraz adatai mögött komoly döntések készülnek elő, amelyek hosszú távon a teljes hazai kereszténység sorsára is hatással lehetnek. 

A népszavazáson nem kötelező nyilatkozni hitünkről, felekezetünkről - a 14. számú pontban lehet ezt megtenni, ami az önkéntesen kitölthető kérdések egyike. 

A továbbiakban a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének felhívását közöljük. 

Mai világunk a szekularizáció ellenére ezer szállal kötődik keresztény tradícióinkhoz. Ünnepeink java része egyházi gyökerekből nőtt ki, és ezek olyan, életünket is meghatározó fontos alkalmak, amikor a családok is egybegyűlnek. Történelmünk, irodalmunk, képzőművészetünk is megmagyarázhatatlanul szegényebb lenne a keresztény hagyományok nélkül. Ugyancsak megtapasztalhatjuk, hogy az élet nagy eseményeinél ma is jelen van az egyház, hiszen hazánkban az európai országokhoz képest magas a keresztségben részesülők aránya, és sokan tartják továbbra is fontosnak az egyházi esküvőt vagy kérnek egyházi temetést.

Bár sokféle keresztény felekezethez tartozunk, és különbözik, hogy mennyire köteleződtünk el Krisztus és a keresztény hit mellett, mégis a keresztség összeköt bennünket, és ez egy olyan kapocs, amelyre bármikor és bárhol támaszkodhatunk. 

Tegyünk hát tanúságot a keresztségünk mellett azzal, hogy a népszámlálási kérdőív 14. kérdésénél örömmel, sőt büszkén felvállaljuk felekezeti hovatartozásunkat! 

És ha ez egyben elgondolkodtat, elmélkedésre késztet bennünket, akkor induljunk el bátran, hogy még közelebb kerüljünk saját keresztény közösségünkhöz, felekezetünkhöz és ezáltal Krisztushoz!

A Konstans - vállaltan keresztény - szerkesztősége a népszámlálás ideje alatt online hirdetésekkel és tematikus cikkekkel, hitvallásokkal áll az ügy mellé, mert hisszük, hogy összeköt minket keresztségünk! Valld meg Te is a hitedet! 

EZEKET IS AJÁNLJUK!

Tetszett? Támogasd a diákújságírást megosztással vagy feliratkozással!